Smuk cheesecake med citron & rosengeranium

Smuk cheesecake med citron & rosengeranium

De smukke geranier kan spises, og smager lige så skønt som de dufter. Brug kun usprøjtede blomster og blade til kagen med den fnuglette flødeostecreme. Her får du opskriften på en smuk cheesecake med spiselige blomster på toppen:

1 kage til ca. 10 personer

Total:1 time

Ingredienser

Kiksebund:

  • 125 g digestive-kiks
  • 50 g ingefærkager
  • 75 g smeltet smør

Creme:

  • 20 blade af rosengeranium (usprøjtet)
  • 1½ dl piskefløde
  • 5 blade husblas
  • 1 citron (øko)
  • 300 g flødeost naturel
  • 150 g cremefraiche 18 %
  • 50 + 50 g sukker
  • 3 æggehvider (evt. pasteuriserede)

Pynt:

  • rosengeraniumblade og -blomster (usprøjtet)

Sådan gør du:

  1. Kiksebund: Knus kiks og kager; Læg dem f.eks. i en frysepose, og bank/ rul uden på posen med en kagerulle. Bland smuldret med smeltet smør, og pres det ud i bunden af en springform (22-24 cm). Sæt formen i køleskabet.
  2. Creme: Riv de grønne blade af rosengeranium op i en lille gryde. Hæld piskefløden over bladene, og varmt forsigtigt op til lige under kogepunktet. Sluk, og lad fløden trække under låg i 20 min.
  3. Læg husblasbladene enkeltvis ned i en skål med koldt vand, og lad dem udbløde i 5 min. 
  4. Vask citronen, riv skallen fint, og pres saften. Knug vandet af husblassen, og smelt den sammen med 3 spsk. citronsaft og citronskal ved meget svag varme – evt. i en skål over et vandbad.
  5. Pisk flødeost, cremefraiche og 50 g sukker sammen i en stor skål. Si geraniumfløden over i cremen, og rør sammen. Si citron/husblassen i cremen, og rør sammen.
  6. Pisk æggehviderne stive med 50 g sukker, og vend dem i cremen.
  7. Fordél cremen på kiksebunden, glat overfladen, og sæt kagen i køleskabet i mindst 3 timer.
  8. Løsn kagen fra kanten med en varm palet, og tag kagen ud af formen. Pynt med blade og blomster. 

Tip:

Hvis du ikke kan skaffe usprøjtede geranium, kan du lade fløden trække med en smule lavendelblomster eller friske mynteblade.