Smuk, hjerteformet chokoladelagkage
Sød romantik på valentinsdag - lav en smuk, hjerteformet chokoladelagkage med lækker citroncreme.
10 personer
Ingredienser
- Chokoladekage:
- 1½ dl sukker
- 100 g smør
- 3 æg
- 1 spsk. citronsaft
- 2 dl hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 3 spsk. kakaopulver
- ½ tsk. vaniljesukker
- Citroncreme:
- 1 dl sukker
- saft fra 1-2 citroner
- fintrevet skal af 1-2 økologiske citroner
- 200 g smør
- Chokoladecreme:
- 100 g mørk chokolade, 72 %
- 2 spsk. sirup
- 100 g smør
- fintrevet citronskal fra ½ økologisk citron
- Glasur:
- ½ æggehvide
- 150 g flormelis
- ½-1 tsk. citronsaft
- Pynt:
- sølvkugler og glasur
- Pisk sukker og smør sammen i en skål.tilsæt et æg ad gangen, og pisk godt mellemhvert æg. tilsæt citronsaft. Bland mel,bagepulver, kakaopulver og vaniljesukkersammen, og hæld det gennem en sigte ismørblandingen.
- Tegn et hjerte på 4 stykker bagepapir(ca. 20 cm i diameter), og smør dejen udpå de 4 stykker bagepapir inden for skabelonkanten.Alle 4 hjerter skal have sammestørrelse og facon. Bag kagebundene midti ovnen ved 180 gr. i 8-10 minutter.
- Varm sukker og citronsaft i en lillegryde, og kog det godt sammen. tilsætcitronskal, og kog det med ca. 4 minutter.fjern gryden fra varmen, og pisk smørterni lidt efter lidt. Pisk, til smør og citronsiruper jævn, og stil det køligt en times tid.
- smør bundene med citroncreme, og lægkagebundene sammen.
- Hak chokoladen, og kom den i en varmefastskål. tilsæt sirup, smørtern ogcitronskal. Varm skålens indhold op overvandbad, og rør i det, til det er smeltetsammen. fjern skålen fra varmen, og laddet stå køligt ca. 30 minutter.
- spred chokolademassen ud overkagens top og derefter langs siderne. Rørglasuren sammen ved at piske æggehvidenmed et piskeris, og pisk sukkeret ilidt ad gangen, kom lidt citronsaft i, til glasurenhar den ønskede konsistens. Pyntkagen med glasur og sølvkugler.