Nemme retter med kylling

Nem og smuk hverdagskylling

Lækre hverdagsretter med kylling - enkelt porcelæn, pæne gryder, pastelfarvede duge, et lækkert skærebræt og masser af friske krydderurter er det miks, som gør forskellen, når vi serverer simpel hverdagsmad, der ser ud af meget.

HVERDAGSKYLLING

Vi kommer alt i en gryde, lader det simre og sætter gryden på bordet. Det er nemt, enkelt og superlækkert. I hvert fald, når gryden er pæn og maden ser appetitlig ud.

Tid: ca. 20 min. plus kogetid

(4 pers.)

700 g kyllingeoverlår

1 rød chili

2 rødløg

2 peberfrugter

1 fennikel

4 tomater

500 g kartofler

3 spsk. olivenolie

3 fed hvidløg

4 kviste rosmarin

1 dåse cherrytomater (kan erstattes af

hakkede tomater)

salt og peber

evt. lidt brun farin

Tilbehør:

revet skal af 1 økologisk citron

groft brød

1. Dup kyllingelårene tørre med køkkenrulle.

2. Flæk chilien, skrab kerner ud og hak chilien fint. Pil løgene, og skær i tynde både.

3. Rens peberfrugterne, og skær dem i mundrette stykker. Skær top og bund af fennikel, og snit den groft. Skær tomater i både. Skræl kartoflerne, og skær i tern.

4. Varm halvdelen af olien i en stor stegegryde, og brun kyllingelårene. Tag kyllingelårene op.

5. Varm resten af olien, og steg løg og grønsager – undtagen tomater – til de tager farve.

6. Kom tomater, kartofler, presset hvidløg og kyllingelår i gryden. Tilsæt rosmarin og cherrytomater, og lad kyllingen simre under låg i ca. 30 min.

7. Smag saucen til med salt, peber og evt. lidt brun farin. Server med revet citronskal og groft brød.


PASTA MED OVNBAGT RATATOUILLE OG MASSER AF GRØNT

Pep maden op med et grønt drys. Det både dufter, ser flot ud og giver en meget simpel hverdagsret masser af smag. Savner du kød, så steg et stykke kylling eller en bøf og server til.

Tid: ca. 20 min. plus bage- og kogetid

(4 pers.)

1 courgette

1 aubergine

2 peberfrugter

4 tomater

2 løg

2 fed hvidløg

2 spsk. olivenolie

2 kviste frisk rosmarin

salt og peber

300 g pasta

1 potte frisk basilikum

1 stykke hel parmesanost

1. Tænd ovnen på 180 grader.

2. Rens grønsagerne. Skær courgette og aubergine i skiver. Skær peberfrugterne i mundrette stykker og tomater og løg i både.

3. Kom alle grønsager og presset hvidløg i et ovnfast fad. Vend dem godt med olivenolie og hakket rosmarin. Krydr med salt og peber.

4. Steg grønsagerne i ovnen i ca. 30 min.

5. Kog pastaen som angivet på emballagen og afdryp. Server pasta med ratatouille, frisk basilikum og reven parmesanost.

Regi venligst udlånt af Stilleben, Uh la la og Illums Bolighus


► SE OGSÅ: Lækre Freshrolls med rejer og mango

► SE OGSÅ:Nemt og nordisk mad

► SE OGSÅ: Hvid chokolade-cheesecake med friske blåbær