Smuk vinterkraut
Der er lækre sunde madtrends at spotte her i 2016. En af dem er kraut.
1 stort glas
Ingredienser
- 1 fennikel
- ½ hvidkål
- 1 porre
- 2 spsk havsalt
- 2 æbler
Sådan gør du
- Snit fennikel, kål og porre i strimler. Skyl det hele godt, og dryp det af. Kom grøntsagerne i en skål, og drys dem med salt. "Ælt" dem med hænderne, til de slipper væden – faktisk så meget væde, at du kan vride dem. Skyl æblerne, og skær dem i både. Vend dem i krauten. Skold et stort sylteglas, og fyld krauten i glasset. Top med væden fra grøntsagerne, så den er dækket, og sæt låget på klem. Sæt den på køkkenbordet, gerne på en tallerken. Læg et viskestykke over, og lad den fermentere.
- Smag på den efter et par dage, den udvikler sig hele tiden – jeg kan især godt lide den efter 5-9 dage. Sæt låg på, når den er blevet, som du kan lide den, og sæt den i køleskabet.
- Brug din kraut i sandwiches, wraps, i salater eller måske bare til en old-school hakkebøf