Snebolde med appelsin
20 stk.
Ingredienser
- 1½ dl vand
- 75 g smør
- 90 g hvedemel
- 2 æg
- 2 tsk. friskrevet appelsinskal
- olie til friturestegning
- Kog vand og smør sammen i en gryde. Rør melet i, og pisk til dejen slipper gryden.
- Tag gryden af varmen, og afkøl dejen lidt. Pisk æggene sammen, og pisk æggemassen i lidt ad gangen. Rør appelsinskallen i. Dejen skal være så fast, at den ikke flyder.
- Varm olien op. Kom et par franskbrødtern i, og se om de hurtigt bliver gyldne, så er olien tilpas varm. Form små boller af dejen med en stor teske, og kom dem forsigtigt ned i olien. Kog dem, til de er gyldne og gennemstegte. Læg snebollerne til afdrypning på køkkenrulle. Drys bollerne med flormelis før servering. Smager bedst varme eller lune.