Snobrød med grillpølser
Lækre snobrød med ketchup og grillpølser - en sikker vinder til sankthansaften, eller andre gode stunder, hvor man samles omkring et bål.
10 stk.
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min. (+ optænding af bål eller grill)
- Hævetid: ca. 1 time
- Bage/stegetid: ca. 30 min.
- Ikke fryse-egnede
- 3 dl lunkent vand
- 25 g gær
- 2 tsk groft salt
- 200 g fuldkornsmel
- ca. 300 g hvedemel
- 75 g smør (blødt)
- 10 grillpølser
- Tilbehør: tomatketchup og sennep
- Rør gæren ud i vandet. Tilsæt salt, fuldkornsmel og gradvist hvedemel. Ælt dejen godt. Lad den hæve i ca. 30 min. Afbark 10 pinde og smør dem med smør. Pindene skal være mindst lige så tykke som grillpølserne.
- Tril dejen ud i 10 tynde pølser og sno hver i et tyndt lag omkring en pind. Lad dejen efterhæve på pindene i ca. 20 min. Bag brødene over gløderne på bålet i 20-30 min., til de er gennembagte og gyldne hele vejen rundt.
- Grill pølserne på alle sider ved middel varme på en grillrist over gløder i et bål eller på en havegrill, til de er gennemvarme. Tag snobrødene af pindene og kom en pølse ind i hver. Spis dem evt. med ketchup og sennep.