Snobrød med grillpølser

Snobrød med grillpølser

Lækre snobrød med ketchup og grillpølser - en sikker vinder til sankthansaften, eller andre gode stunder, hvor man samles omkring et bål.

10 stk.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min. (+ optænding af bål eller grill)
  • Hævetid: ca. 1 time
  • Bage/stegetid: ca. 30 min.
  • Ikke fryse-egnede
  • 3 dl lunkent vand
  • 25 g gær
  • 2 tsk groft salt
  • 200 g fuldkornsmel
  • ca. 300 g hvedemel
  • 75 g smør (blødt)
  • 10 grillpølser
  • Tilbehør: tomatketchup og sennep

  1. Rør gæren ud i vandet. Tilsæt salt, fuldkornsmel og gradvist hvedemel. Ælt dejen godt. Lad den hæve i ca. 30 min. Afbark 10 pinde og smør dem med smør. Pindene skal være mindst lige så tykke som grillpølserne.
  2. Tril dejen ud i 10 tynde pølser og sno hver i et tyndt lag omkring en pind. Lad dejen efterhæve på pindene i ca. 20 min. Bag brødene over gløderne på bålet i 20-30 min., til de er gennembagte og gyldne hele vejen rundt.
  3. Grill pølserne på alle sider ved middel varme på en grillrist over gløder i et bål eller på en havegrill, til de er gennemvarme. Tag snobrødene af pindene og kom en pølse ind i hver. Spis dem evt. med ketchup og sennep.