Snoet pestobrød fra Hjemmet

Snoet pestobrød

Bag et lækkert madbrød med basilikumpesto og bøffelmozzarella og sno det, så det tager sig ekstra flot ud på bordet.

Jeg elsker brød – og helst lunt og nybagt. Desværre har jeg en del flade hjemmebagte brød i bagagen, så jeg har en anelse berøringsangst overfor brødbagning. Heldigvis bliver jeg klogere for hvert brød, jeg bager, og med ordentlige råvarer kan det – næsten – ikke gå galt.

Prøv også opskriften på min snoede kanelkrans - TRYK HER

Prøv også min opskrift på basilikumpesto - TRYK HER

Hvis du kan opsnuse hvedemel af manitoba-typen, er du godt på vej til et vellykket brød. Melet indeholder masser af proteiner og har en genial hæveevne, så du minimerer risikoen for et fladt og stenhårdt brød. En lille smule sukker i væsken gør også underværker i dén sammenhæng.

Rigtig god bagelyst!

1 stk., 10 personer

Arbejdstid: 30 min.

Bagetid: 20 min.

Dej:

2 dl letmælk

25 g gær

1½ tsk. salt

1 tsk. sukker

2 spsk. olie

250 g hvedemel (evt. manitobamel) 

50 g grahamsmel (eller hvid hvede)

Fyld:

5 spsk. basilikumpesto (evt. hjemmelavet)

125 g bøffelmozzarellaost (1 pose) 

Dej:

1. Lun mælken, rør gæren ud heri, og tilsæt salt, sukker og olie. Tilsæt de to meltyper lidt ad gangen, og ælt dejen blank og smidig.

2. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 1 time.

3. Rul dejen ud på et meldrysset bord til en aflang firkant på ca. 60 x 30 cm. Smør pesto på dejen, og riv bøffelmozzarellaosten over.

4. Rul dejen sammen til en roulade på den lange led. Skær et snit ned gennem rouladen på langs på nær de første par centimeter. Sno de 2 lange dejstykker, og lad snoningerne vende opad.

5. Læg brødet på en bageplade med bagepapir, og lad det hæve tildækket på et lunt sted i 1 time.

6. Sæt brødet i ovnen ved 250 grader, skru ned til 200 grader, og bag brødet i ca. 20 min., til det er gyldent og sprødt.