Snurrer med rabarber og marcipan
Lækre snurrer er skønt til eftermiddagskaffen. Disse søde snurrer er fyldt med rabarber og marcipan. Mums!
14 stk.
Ingredienser
- 25 g gær
- 2 dl sødmælk
- 2 æg
- 1 tsk. salt
- 2 spsk. sukker
- 100 g smør
- ca. 500 g hvedemel
Fyld:
- 150 g rabarber
- 100 g blødt smør
- 100 g sukker
- korn af 1 vaniljestang
- 75 g ren rå marcipan
- 1 sammenpisket æg til pensling
Pynt:
- sigtet flormelis
Sådan gør du:
- Lun mælken i en gryde eller i mikroovnen, den skal kun være lunken. Udrør gæren i mælken. Kom æg, salt og sukker i. Smuldr smørret i hvedemelet.
- Bland gærblandingen og melblandingen, og ælt dejen meget smidig. Stil dejen til hævning tildækket ca. 1 time.
- Skær rabarberne i 1 cm’s skiver. Fordel dem på bagepapir, og stil dem i ovnen ved 200 gr. i 10 min. Afkøl dem.
- Rør smør, sukker, vaniljekorn og reven marcipan sammen. Vend rabarberne heri.
- Rul dejen ud til et rektangel på et meldrysset bord (30 x 42 cm). Smør fyldet på. Fold 1/3 af dejen ind over fyldet. Fold den anden tredjedel ind over, så alt fyldet nu er helt lukket inde.
- Rul forsigtigt ud til en bredde på ca. 22-25 cm. Skær i 3 cm brede strimler. Sno strimlerne. Den ene ende snos to gange rundt om den modsatte hånds pege- og langefinger, og den ene ende stoppes ned i midten. Eller saml dem bare i en ring.
- Læg dem på en bageplade. Lad snurrerne efterhæve 15 min. Pensl med sammenpisket æg. Pensl også hen over fyldet, så løber det ikke ud under bagningen.
- Bag snurrerne på midterste ovnribbe i ca. 15-18 min. ved 200 gr.
Flere lækre opskrifter på snurrer
-
Nemme & lækre kardemommesnurrer: Sådan bager du dem selv
-
Minisnurrer med tapenade & mandler
-
Klassiske kanelsnurrer - sådan bager du dem selv
-
Snurrer med hvid chokolade og lakrids
-
Snurrer med Nutella - Mums!
-
Lækre julesnurrer: Safran-snurrer med marcipanfyld
-
Blåbærsnurrer
-
Lækre nybagte julesnurrer
-
Kanelsnurrer med rosiner og marcipan
-
Speltsnurrer med daddel- & birkesfyld
-
Snurrer med pesto og parma
-
Snurrer med rabarber og marcipan