Sødmælksfranskbrød med birkes

Skønt sødmælksfranskbrød med birkes

Lækkert hjemmebagt franskbrød - nyd det friskbagt med f.eks. spegepølse eller ost. Det lækre sødmælksfranskbrød smager vidunderligt, når det er nybagt, men det kan også fryses. Husk blot at komme brødet lunt i frysepose og læg det straks i fryseren. Herved undgår du, at skorpen går fra krummen. Her får du en god opskrift på lækkert hjemmebagt sødmælksfranskbrød:

2 sødmælksfranskbrød

Total:2 timer 40 minutter

Arbejdstid:2 timer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Hævetid: 1½ time
  • Bagetid: ca. 40 min.
  • 6 dl sødmælk
  • 50 g gær (1 pakke)
  • 75 g smør (smeltet)
  • 1 spsk groft salt
  • ca. 1 kg hvedemel, evt. økologisk
  • 1 æg (sammenpisket, til pensling)
  • Drys:
  • 2 spsk blå eller lyse birkes

Sådan bager du sødmælksfranskbrød:

  1. Smuldr gæren og rør den ud i lunken mælk. Tilsæt smør, salt og tre fjerdedele af melet. Ælt dejen godt og tilsæt evt. mere mel. Dejen skal være smidig og glat. Lad dejen hæve ca. 1 time.
  2. Del dejen i to og kom den i smørsmurte brødforme eller form til brød og sæt på bageplade med bagepapir. Lad brødene hæve ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  3. Pensl med sammenpisket æg og drys med birkes. Snit brødene med en skarp brødkniv ca. 2 cm ned i dejen. Sæt brødene i ovnen, indstil den på 180 grader (160 grader med varmluft), og bag i 30-45 min. Sluk for ovnen de sidste 10 min.
  4. Tag brødene ud af formene. De er færdige, når det lyder hult, når du banker på undersiden. Afkøl på en bagerist.
  5. Skønt og saftigt sødmælksfranskbrød - perfekt til en god ostemad.