Skønt sødmælksfranskbrød med birkes
Lækkert hjemmebagt franskbrød - nyd det friskbagt med f.eks. spegepølse eller ost. Det lækre sødmælksfranskbrød smager vidunderligt, når det er nybagt, men det kan også fryses. Husk blot at komme brødet lunt i frysepose og læg det straks i fryseren. Herved undgår du, at skorpen går fra krummen. Her får du en god opskrift på lækkert hjemmebagt sødmælksfranskbrød:
2 sødmælksfranskbrød
Total:2 timer 40 minutter
Arbejdstid:2 timer
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Hævetid: 1½ time
- Bagetid: ca. 40 min.
- 6 dl sødmælk
- 50 g gær (1 pakke)
- 75 g smør (smeltet)
- 1 spsk groft salt
- ca. 1 kg hvedemel, evt. økologisk
- 1 æg (sammenpisket, til pensling)
- Drys:
- 2 spsk blå eller lyse birkes
Sådan bager du sødmælksfranskbrød:
- Smuldr gæren og rør den ud i lunken mælk. Tilsæt smør, salt og tre fjerdedele af melet. Ælt dejen godt og tilsæt evt. mere mel. Dejen skal være smidig og glat. Lad dejen hæve ca. 1 time.
- Del dejen i to og kom den i smørsmurte brødforme eller form til brød og sæt på bageplade med bagepapir. Lad brødene hæve ca. 30 min. ved stuetemperatur.
- Pensl med sammenpisket æg og drys med birkes. Snit brødene med en skarp brødkniv ca. 2 cm ned i dejen. Sæt brødene i ovnen, indstil den på 180 grader (160 grader med varmluft), og bag i 30-45 min. Sluk for ovnen de sidste 10 min.
- Tag brødene ud af formene. De er færdige, når det lyder hult, når du banker på undersiden. Afkøl på en bagerist.