marengs til jul

Sød juleidé: Marengs med juleglansbilleder

Nemt og hyggeligt bageprojekt med familiens yngste. Her bager vi lækre sprøde marengs og pynter dem med fine juleglansbilleder. Her får du opskriften på fine julemarengs:

ca. 25 julemarengs

Total:1 time 5 minutter

Arbejdstid:20 minutter

Ingredienser

  • 3 æggehvider
  • 1 tsk citronsaft
  • 175 g flormelis
  • Pynt: Guld eller sølvstøv

Sådan bager du julemarengs:

  1. Pisk æggehvider og citronsaft med flormelis, til marengsdejen er sej og stiftpisket.
  2. Kom marengsdejen i en sprøjtepose med en stjernetyl (spids) og sprøjt toppe på bagepapir.
  3. Portionen giver ca. 25 marengs. Bag dem 45 min. ved 110 grader i ovnen. Lad dem tørre på bagerist.
  4. Rør glasur af 1 dl flormels og ca. 1 tsk. vand.
  5. Kom en lille klat glasur på marengsen og brug den til at ’lime’ glansbilleder med julemotiver på de små marengs.
  6. Du kan også drysse et fint lag guld eller sølvstøv på de fine marengs.