Sød vaffel med solbærskum
Tynde og sprøde vafler med den smukkeste solbærskum! Servér til morgenmad eller som sød dessert.
10-12 stk.
Vafler:
- 350 g hvedemel
- 3 tsk. bagepulver
- ½ tsk. salt
- 1 spsk. vaniljesukker
- 75 g sukker
- 2 æg
- 1 dl solsikkeolie
- 5 dl mælk
- ½ dl piskefløde
- 2 spsk. flormelis
- 3 spsk. solbærsyltetøj
- solbærstøv
Sådan gør du:
- Bland mel, bagepulver og salt sammen i en skål.
- Kom vaniljesukker og sukker i skålen med melblandingen.
- Tilsæt æg og olie. Pisk dejen sammen med en håndmikser eller på en røremaskine. Hæld mælken i, og pisk til en ensartet dej.
- Tænd vaffeljernet, og bag vaflerne.
- Pisk fløden til skum. Vend flormelis og solbærsyltetøj i skummet. Server vaflerne med solbærskum, og pynt med solbærstøv.