Sofies koldhævede boller

Sofies koldhævede boller

3. pladsen ved DM i brød og boller 2016

12 stk.

Ingredienser

  • ½ l vand
  • 12 g gær (ca. ¼ pakke)
  • 1 tsk. salt
  • evt. 3-4 spsk. yoghurt (eller skyr/cremefraiche eller andet surmælksprodukt)
  • 400 g hvedemel
  • 150 g groft mel (f.eks. grahamsmel)
  • 100 g havregryn (eller hirseflager)

Sådan bager du koldhævede boller:

  1. 1. dag: Kom vand, gær og salt i en skål, og rør med en ske, til gæren er opløst. Rør derefter surmælksprodukt i, hvis du har en rest.
  2. Rør de 2 meltyper og havregryn i dejen (nøjes med 600 g, hvis du har blandet surmælksprodukt i), og bland godt. Dejen skal være klistret.
  3. Sæt dejen i køleskabet i en stor skål med tætsluttende låg.
  4. 2. dag:Sæt dejen i 12 klumper på en bageplade med bagepapir vha. af 2 skeer. Lad dem efterhæve, mens ovnen varmer op til 225 grader.
  5. Bag bollerne gyldne i ca. 20 min. De er færdige, når de lyder hule, når man banker dem i bunden.