Solskinsboller

Skønne solskinsboller

Som navnet siger, er disse fyldt med solskin i form af vaniljecreme. De minder lidt om cremeboller, men er uden kokos. Desuden er der masser af frisk appelsinjuice i dejen.

Ca. 25 stk.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 1 time
  • Bagetid: 12-15 min.
  • 200 g smør
  • 7 dl mælk
  • 3 dl appelsinjuice
  • 75 g gær
  • 2½ dl sukker
  • 3 tsk. kardemomme
  • ca. 2,1 kg hvedemel
  • Fyld:
  • 1 appelsin
  • 2 spsk. farinsukker
  • 3½ tsk. kanel
  • Vaniljecreme:
  • 1 vaniljestang
  • 2½ dl madlavningsfløde
  • 2½ dl mælk
  • 1 dl sukker
  • 1 spsk. maizenamel
  • 3 æggeblommer
  • Pynt:
  • evt. glasur

Sådan bager du boller med creme

  1. Smelt smør, tilsæt mælk og juice, og varm op til 37 grader. Rør gæren ud heri. Tilsæt sukker, kardemomme og mel. Rør dejen glat og smidig på en røremaskine i 8-10 min.
  2. Lad dejen hæve tildækket i 30-40 min.
  3. Fyld:
  4. Riv appelsinskallen fint, og bland den med farin og kanel.
  5. Hæld dejen ud på bordet, og del den i 2.
  6. Rul dem ud i rektangler på ca. 1 cm’s tykkelse. Drys fyldet over, og rul dejen sammen til roulader. Skær dem ud i ca. 25 skiver i alt.
  7. Sæt bollerne på bageplader med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket i ca. 30 min.
  8. Vaniljecreme:
  9. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kom dem i en gryde sammen med fløde, mælk og sukker. Rør maizena og æggeblommer sammen, og pisk det i mælkeblandingen. Kog cremen op, og lad den afkøle.
  10.  Lav en fordybning i hver bolle og fyld den med ca. 1 spsk. vaniljecreme.
  11.  Bag bollerne ved 225 grader i 12-15 min. Lad dem afkøle på en bagerist. Pynt dem evt. med lidt glasur på toppen.