Sommerlig hyldeblomstsaft
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Kogetid: 5 min.
- Trækketid: 2-3 dage
- Ikke fryse-egnet
- 20 store hyldeblomstskærme
- 2 citroner
- 250 g rørsukker
- 250 g sukker
- 1 l vand
- 1-2 tsk citronsyre
- Skyl hyldeblomstskærmene grundigt i flere hold koldt vand og dup dem tørre i køkkenrulle. Læg hyldeblomster og tynde citronskiver i lag i en syltekrukke eller skål.
- Kog en lage af de to slags sukker og vand og tilsæt citronsyre. Hæld lagen over blomsterne og stil det koldt 2-3 dage. Si saften, tilsæt evt. konserveringsmiddel og hæld den på skoldede flasker skyllet med konserveringsmiddel.
- Nyd hyldeblomstsaften fortyndet med koldt vand eller hvidvin – eller brug den i desserter som her på siden.