Hyldeblomstsaft

Sommerlig hyldeblomstsaft

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Kogetid: 5 min.
  • Trækketid: 2-3 dage
  • Ikke fryse-egnet
  • 20 store hyldeblomstskærme
  • 2 citroner
  • 250 g rørsukker
  • 250 g sukker
  • 1 l vand
  • 1-2 tsk citronsyre

  1. Skyl hyldeblomstskærmene grundigt i flere hold koldt vand og dup dem tørre i køkkenrulle. Læg hyldeblomster og tynde citronskiver i lag i en syltekrukke eller skål.
  2. Kog en lage af de to slags sukker og vand og tilsæt citronsyre. Hæld lagen over blomsterne og stil det koldt 2-3 dage. Si saften, tilsæt evt. konserveringsmiddel og hæld den på skoldede flasker skyllet med konserveringsmiddel.
  3. Nyd hyldeblomstsaften fortyndet med koldt vand eller hvidvin – eller brug den i desserter som her på siden.