Sønderjysk rugbrødslagkage med bær
Lækker sønderjysk rugbrødslagkage.
8-10 stykker
Ingredienser
- Lagkagebunde:
- 250 g sukker
- 4 æggeblommer
- 2 spsk. koldt vand
- 125 g rugbrød
- 2 spsk. hvedemel
- 1 spsk. kartoffelmel
- 2 spsk. kakao
- 1 tsk. bagepulver
- 100 g hasselnødder
- 4 æggehvider
- Råsyltede hindbær:
- 600 g friske hindbær
- 100 g rørsukker
- korn fra ½ vaniljestang
- ¾ liter piskefløde
- Pynt:
- 100 g friske hindbær
- 100 g blåbær
- høvlet chokolade
- Pisk sukker, æggeblommer og vand, til de er lyse og lette. riv rugbrødet så fint som muligt. bland rugbrød, hvedemel, kartoffelmel, kakao, bagepulver og finthakkede nødder i en skål. Vend blandingen i æggeblommerne. Pisk æggehviderne stive, og vend dem derefter forsigtigt i dejen. Spred dejen ud i tre forme
- (ca. 22 cm), og bag dem ved 200 gr. i 8-12 min.
- Bland hindbær, sukker og vaniljekorn i en skål.
- Pisk fløden til skum, læg lagkagen sammen med hindbær og flødeskum, gem noget flødeskum til at pynte kagen med.
- Pynt kagen med flødeskum, friske hindbær, blåbær og høvlet chokolade.