Sønderjysk rugbrødslagkage med bær

Sønderjysk rugbrødslagkage med bær

Lækker sønderjysk rugbrødslagkage.

8-10 stykker

Ingredienser

  • Lagkagebunde:
  • 250 g sukker
  • 4 æggeblommer
  • 2 spsk. koldt vand
  • 125 g rugbrød
  • 2 spsk. hvedemel
  • 1 spsk. kartoffelmel
  • 2 spsk. kakao
  • 1 tsk. bagepulver
  • 100 g hasselnødder
  • 4 æggehvider
  • Råsyltede hindbær:
  • 600 g friske hindbær
  • 100 g rørsukker
  • korn fra ½ vaniljestang
  • ¾ liter piskefløde
  • Pynt:
  • 100 g friske hindbær
  • 100 g blåbær
  • høvlet chokolade

  1. Pisk sukker, æggeblommer og vand, til de er lyse og lette. riv rugbrødet så fint som muligt. bland rugbrød, hvedemel, kartoffelmel, kakao, bagepulver og finthakkede nødder i en skål. Vend blandingen i æggeblommerne. Pisk æggehviderne stive, og vend dem derefter forsigtigt i dejen. Spred dejen ud i tre forme
  2. (ca. 22 cm), og bag dem ved 200 gr. i 8-12 min.
  3. Bland hindbær, sukker og vaniljekorn i en skål.
  4. Pisk fløden til skum, læg lagkagen sammen med hindbær og flødeskum, gem noget flødeskum til at pynte kagen med.
  5. Pynt kagen med flødeskum, friske hindbær, blåbær og høvlet chokolade.