Spagetti med kødboller

Spagetti med kødboller

Hurtig og lækker hverdagsmad.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Koge-/stegetid: ca. 20 min.
  • Kødboller:
  • 400 g hakket svinekød (eller kalv- og flæsk, maks. 10%)
  • 1¼ tsk. salt
  • 2 spsk. løg (revet)
  • 1 dl mælk
  • 1 æg
  • 3 spsk. hvedemel
  • Desuden:
  • 300 g fuldkornsspagetti
  • Tomatsovs:
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 ds. flåede, hakkede tomater
  • 2 dl hønsebouillon
  • 2 spsk. koncentreret tomatpuré
  • 2 spsk. persille (hakket)
  • evt. 2-3 spsk. kapers
  • salt og peber
  • Pynt: frisk basilikum (eller persille)
  • Tilbehør: friskrevet parmesan og grøn salat

  1. Rør kødet med salt. Rør de øvrige ingredienser i.
  2. Form farsen til boller med en barneske, og kog dem i letsaltet vand i ca. 8 min. Tag dem op med en hulske, og afdryp dem i en sigte.
  3. Kog pastaen efter anvisning på emballagen, og afdryp den i en sigte.
  4. Tomatsovs:Svits finthakket hvidløg i olie i en gryde. Kom de øvrige ingredienser i, og lad sovsen simre uden låg i ca. 5 min. Smag til med salt og peber. Kom kødbollerne i, og kog det sammen i 2-3 min.
  5. Vend sovs og pasta sammen, og servér straks med friskrevet parmesan og salat. Pynt evt. med basilikum.