Spagetti med kødboller
Hurtig og lækker hverdagsmad.
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Koge-/stegetid: ca. 20 min.
- Kødboller:
- 400 g hakket svinekød (eller kalv- og flæsk, maks. 10%)
- 1¼ tsk. salt
- 2 spsk. løg (revet)
- 1 dl mælk
- 1 æg
- 3 spsk. hvedemel
- Desuden:
- 300 g fuldkornsspagetti
- Tomatsovs:
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk. olivenolie
- 1 ds. flåede, hakkede tomater
- 2 dl hønsebouillon
- 2 spsk. koncentreret tomatpuré
- 2 spsk. persille (hakket)
- evt. 2-3 spsk. kapers
- salt og peber
- Pynt: frisk basilikum (eller persille)
- Tilbehør: friskrevet parmesan og grøn salat
- Rør kødet med salt. Rør de øvrige ingredienser i.
- Form farsen til boller med en barneske, og kog dem i letsaltet vand i ca. 8 min. Tag dem op med en hulske, og afdryp dem i en sigte.
- Kog pastaen efter anvisning på emballagen, og afdryp den i en sigte.
- Tomatsovs:Svits finthakket hvidløg i olie i en gryde. Kom de øvrige ingredienser i, og lad sovsen simre uden låg i ca. 5 min. Smag til med salt og peber. Kom kødbollerne i, og kog det sammen i 2-3 min.
- Vend sovs og pasta sammen, og servér straks med friskrevet parmesan og salat. Pynt evt. med basilikum.