Spaghetti med kødboller slår aldrig fejl

Spaghetti med kalvekødboller i estragonsauce

En dejlig variant over kødboller i tomatsauce, som ikke lader den klassiske ret noget tilbage, hvad angår smag. Estragonen er rigtig god i flødesauce, fordi den med sin syrlighed giver modspil til flødens fedme.

4 personer

Ingredienser

  • Kødboller:
  • 2 skiver daggammelt brød uden skorpe
  • 1 dl mælk
  • 1 æg
  • 1 stort løg, finthakket
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 400 g hakket kalv
  • 50 g parmesan, fintrevet
  • 1 håndfuld blandede krydderurter, f.eks. bredbladet persille, timian og oregano, hakkede
  • 1 tsk salt
  • peber
  • 500 g spaghetti
  • Sauce:
  • 1 mellemstort skalotte-løg, finthakket
  • 1 fed hvidløg, knust
  • 1½ dl tør hvidvin
  • 1½ dl fløde
  • 1 bundt frisk estragon, bladene pillet fra
  • stænglerne
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  1. Smuldr brødet, og hæld mælken på. Lad det stå i ca. fem minutter. Tilsæt æg, løg, hvidløg, hakkekød, parmesan og krydderurter, og smag til med salt og peber, og rør farsen blød. Steg små, runde kødboller i lidt olivenolie. Imens sættes en gryde med saltet vand over, tilsæt spaghettien, når vandet koger, og kog den, til den er al dente.
  2. Tag kødbollerne fra, når de er gyldenbrune på alle sider, og svits skalotteløg og hvidløg uden at rengøre panden først. Når løgene er bløde, tilsættes vinen, og der skrues op for varmen. Kog ind, til der kun en et par skefulde tilbage, og tilsæt nu fløden sammen med kødbollerne. Kog op et øjeblik, og tilsæt estragonen. Smag til med salt og masser af friskkværnet peber. Sigt vandet fra pastaen, og vend det med det samme i flødesaucen. Server med ekstra friskkværnet peber og et drys frisk estragon.