Spareribs med fennikel-blommesalat og søde fritter
Du skal måske tage en snak med slagteren, hvis du vil have fat i nogle friske kamben uden marinade, så ved du, hvad der er i. Server de saftige spareribs med en frisk salat og fritter af sød kartoffel.
4 personer
Total:2 timer 15 minutter
Arbejdstid:45 minutter
Ingredienser
Spareribs:
- 1 kg spareribs (kamben med kød – gris eller kalv)
- 30 g frisk ingefær
- 5 fed hvidløg
- 1 rød chili
- 1 dl vand
- 2 spsk. farin
- 2 spsk. sojasauce
- 1 spsk. lime- eller citronsaft
- 2 tsk. paprika
- 2 tsk. groft salt
Sød kartoffel-fritter:
- 2-3 spsk. olivenolie
- 1 knsp. cayennepeber eller stødt chili
- salt og peber
- 800-900 g sødkartofler
Salat:
- 2 fennikel
- 500 g modne blommer
- 10 g frisk ingefær
- 1½ spsk. sherryvineddike eller æblevineddike
- 4 spsk. jomfruolivenolie
- 50 g ristede valnødder
Sådan gør du:
- Spareribs: Tænd ovnen på 160 grader. Fjern hinden på kambenene: Stik skaftet af en teske ind mellem hinden og et ben, og løsn hinden, så du kan få fat, og trække den af. Læg kambenene i en bradepande.
- Rens ingefær, hvidløg og chili, og hak dem fint. Bland dem med de øvrige ingredienser, og smør
- "sovsen" på begge sider af kødet. Sæt bradepanden midt i ovnen i ca. 1 time, til kødet er mørt.
- Flyt bradepanden op i ovnen, og sæt en bageplade på nederste rille. Skru op til 225 grader varmluft.
- Sødkartoffel-fritter: Rør olivenolie sammen med krydderier i en stor skål. Skræl sødkartoflerne, og skær dem i både. Vend dem med olien i skålen, og bred dem ud på et stykke bagepapir.
- Flyt dem ind på den varme bageplade, og bag dem i ca. 20 min. Vend dem med en palet, og bag dem i ca. 10 min. mere, til de er gyldne og møre. Tjek og vend også spareribs.
- Salat: Rens fennikel, og snit dem meget fint – gerne på et mandolinjern. Bland fennikel med blommebåde, finthakket ingefær, vineddike, olivenolie, salt og peber. Drys med fennikeltoppe og hakkede, ristede valnødder.
- Server spareribs med fritter og salat.