Spicy salat med marineret mørbrad, mynte og nødder
Thaisalaten med kød er en frisk og krydret klassiker.
4
Ingredienser
- 1 svinemørbrad
- ½ lime, saften herfra
- 1 spsk chilisauce
- 2 spsk soja
- 1½ spsk sesamolie
- 1½ dl jordnødder, rå. Cashewnødder kan også bruges.
- 2 hjertesalathoveder
- ½ agurk
- 2-3 forårsløg
- ½ bundt koriander
- 1 lille håndfuld grøn mynte
- 2 tsk rørsukker
- 1 lime, saften herfra
- 1 spsk fiskesauce
- 1½ tsk finthakket chili
Sådan gør du:
- Skær senerne af mørbraden, og skær kødet i strimler af ca. 4 cm. Rør limesaft sammen med chilisauce, soja og sesamolie, og lad kødet trække i marinaden 1 times tid i køleskabet – og gerne længere. Steg kødet på en pande eller i en wok med lidt olie, til det er gennemstegt, og krydr med lidt salt.
- Rist nødderne på en tør pande, til de er gyldne, og stil til side.
- Snit salaten groft, skær agurk i skiver og snit forårsløgene fint. Pluk koriander og mynte.
- Rør rørsukker sammen med limesaft, fiskesauce og chili. Vend salaten sammen med dressing og krydderurter, og anret det på et fad. Kom kødet henover, drys med ristede nødder og servér.
- Prøv også kokosmælksuppe med rød karry og kylling
De bedste opskrifter & tip til lækker mørbrad
-
Mørbradbøffer - sådan afpudser du en mørbrad
-
Mørbradgryde med bacon, æbler og flødesovs
-
Svinemørbrad med pestokartofler
-
Mørbradgryde med sennepssovs
-
Vietnamesisk mørbradgryde
-
Mørbradgryde med champignon og perleløg
-
Klassisk mad fra 60'erne: Mørbradgryde
-
Grøn kartoffelmos og svinemørbrad med ostefyld
-
Helstegt mørbrad med svampe og løg
-
Mørbrad a la thai
-
Fyldt mørbrad på kartoffelbund
-
Klassisk mørbradgryde med cocktailpølser
-
Mørbradbøffer stegt med skinke og pasta med spinat
-
Indbagt mørbrad med tomatpesto
-
Grønne asparges og svinemørbrad med brunet rabarber-salvie-smør
-
Spaghetti med mørbrad