Spinattærte med røget laks

Spinattærte med røget laks

Spinattærte med røget laks. En tærte-klassiker som smager vidunderligt og er supernem at lave.

Spinattærte med røget laks til 4 personer

Ingredienser

  • Spinattærte med røget laks
  • Tærtedej:
  • 100 g smør
  • 175 g hvedemel
  • ¼ tsk. salt
  • 1 æggeblomme
  • 1 spsk. koldt vand
  • Fyld:
  • 200 g spæd spinat
  • 4-5 forårsløg
  • 3 æg
  • 200 g hytteost
  • 150 g røget laks
  • ½ tsk. salt
  • peber

Sådan laver du spinattærte med røget laks

  1. 1. Skær smørret i små tern. Smuldr smørret i hvedemel og salt, til det ligner revet ost. Brug evt. en foodprocessor, det er lynhurtigt. Saml dejen med æggeblommen og vand. Lad dejen hvile tildækket 30 min. i køleskab. Beklæd en smurt tærteform (ca. 24 cm i diameter) med dejen. Forbag tærtebunden 10 min. ved 200 gr.
  2. 2. Skyl spinaten grundigt. Snit forårsløgene i tynde skiver. Kog spinat og løg 2-3 min. i letsaltet vand, og afdryp det i en sigte.
  3. 3. Pisk æg og hytteost sammen. Tilsæt tern af røget laks, salt og peber. Vend grønsagerne i. Kom fyldet i formen. Stil tærten i ovnen ved 175 gr. på midterste ovnribbe ca. 40 min., til den er gennembagt og gylden.

Tip

Du kan vælge at servere skiver af røget laks til spinattærten i stedet for at bage laksen med.