Spinattærte med røget laks
Spinattærte med røget laks. En tærte-klassiker som smager vidunderligt og er supernem at lave.
Spinattærte med røget laks til 4 personer
Ingredienser
- Spinattærte med røget laks
- Tærtedej:
- 100 g smør
- 175 g hvedemel
- ¼ tsk. salt
- 1 æggeblomme
- 1 spsk. koldt vand
- Fyld:
- 200 g spæd spinat
- 4-5 forårsløg
- 3 æg
- 200 g hytteost
- 150 g røget laks
- ½ tsk. salt
- peber
Sådan laver du spinattærte med røget laks
- 1. Skær smørret i små tern. Smuldr smørret i hvedemel og salt, til det ligner revet ost. Brug evt. en foodprocessor, det er lynhurtigt. Saml dejen med æggeblommen og vand. Lad dejen hvile tildækket 30 min. i køleskab. Beklæd en smurt tærteform (ca. 24 cm i diameter) med dejen. Forbag tærtebunden 10 min. ved 200 gr.
- 2. Skyl spinaten grundigt. Snit forårsløgene i tynde skiver. Kog spinat og løg 2-3 min. i letsaltet vand, og afdryp det i en sigte.
- 3. Pisk æg og hytteost sammen. Tilsæt tern af røget laks, salt og peber. Vend grønsagerne i. Kom fyldet i formen. Stil tærten i ovnen ved 175 gr. på midterste ovnribbe ca. 40 min., til den er gennembagt og gylden.