Spøgelsesboller til Halloween
Boller pyntet som små spøgelser, er perfekte til børnenes halloweenfest.
(25-30 boller)
Ingredienser
- 2½ dl mælk
- 100 g smør
- 25 g gær
- ½ tsk. salt
- 50 g sukker
- 1 æg
- ca. 550 g hvedemel
- 1 æg til pensling
- 1-2 ruller overtræksmarcipan eller marcipanlåg
- 50 g flormelis
- Ca. 1 spsk. vand
- Lun mælken i en gryde, og smelt smørret deri. Smuldr gæren i en skål, og hæld den fingerlune mælkeblanding over.
- Rør salt, sukker og æg i. Tilsæt melet lidt efter lidt, og ælt, til dejen er glat og smidig.
- Lad dejen hæve tildækket 45 min. Form dejen til ca. 25-30 små boller og lad dem efterhæve 15 min. Pensl bollerne med æg.
- Bag bollerne ved 200 grader i ca. 15 minutter. Lad bollerne afkøle.
- Skær marcipanen ud til cirkler og læg marcipancirklerne over bollerne. Rør flormelis og vand sammen og kom det i en lille pose.
- Klip et lille hul i det ene hjørne, og tegn øjne og det kribler og krabler mund på spøgelserne.