sportskage la glace

Sportskage fra La Glace

Grib kagerullen og sprøjteposen, og find din indre konditor frem. Her får du opskriften på den populære sportskage fra Danmarks ældste konditori, La Glace.Konditoriets specialitet blev fremstillet første gang til teaterstykket ”Sportsmænd”, der havde premiere den 18. november 1891 i Folketeatret i Nørregade i København.Vi har lokket opskriften på den legendariske sportskage ud af chefkonditor Lars Juul fra La Glace. Så nu har du mulighed for at fremtrylle lagkagen hjemme i dit eget køkken.

Lagkage til 10 personer

Total:1 time

Ingredienser

  • Makronbund:
  • 100 g marcipan
  • 200 g sukker
  • 1-2 æggehvider
  • Vandbakkelser:
  • 4 dl vand
  • 200 g smør
  • 200 g mel
  • 6 æg (3 dl)
  • Knust nougat (krokant):
  • 200 g sukker
  • 50 g flormelis
  • 20 g hasselnødder
  • Karamel:
  • 1½ dl vand
  • 250 g flormelis
  • 125 g glukose (købes på apoteket)
  • Fyld:
  • 1 liter piskefløde
  • 100 g knust nougat
  • Pynt:
  • ½ l piskefløde

Sådan laver du sportskage

  1. Makronbund: Bland marcipan og sukker. Tilsæt æggehvide, til massen har konsistens som havregrød.
  2. Fordél massen på bagepapir (ca. 22 cm i diameter), og bag i 20-30 min. ved 160 grader.
  3. Vandbakkelser:  Bring vand og smør i kog (spilkog). Tilsæt mel under kogningen, og rør godt igennem. Lad det afkøle lidt, og tilsæt æggene ét ad gangen, til konsistensen er glat.
  4. Form vandbakkelser på størrelse med en femmer på en bageplade.
  5. Bag vandbakkelserne i 30 min. ved 190 grader.
  6. Knust nougat (krokant): Varm sukkeret op under let omrøring, til den flydende sukkermasse er mørkebrun. Tilsæt flormelis lidt efter lidt og til sidst hakkede hasselnødder.
  7. Køl den gyldenbrune krokant ned, og knus den til små krummer med en brødkniv. Man kan også lægge krokanten i 2 fryseposer og slå den i stykker med en hammer – husk et fast underlag.
  8. Karamel: Vand og flormelis varmes i en tykbundet gryde. Tilsæt glukose ved kogepunktet, og lad karamellen koge op til 140 grader (brug et sukkertermometer).
  9. Fyld: Pisk fløden til skum, og bland det med 100 g knust nougat.
  10. Saml sportskagen: Dyp de afkølede vandbakkelser i karamellen, og lad dem køle af.
  11. Læg makronbunden på et kagefad. Kom fyldet på, og form det til en halv ”fodbold”. Sæt de karamelliserede vandbakkelser på parvist rundt om kagen og én i toppen.
  12. Pynt: Pisk fløden til skum, og pynt kagen med flødeskumsblade sprøjtet med en flad tylle.
  13. Tip: Sportskagen kan holde sig i 2 dage i køleskab.

Om La Glace

La Glace ligger i hjertet af København i en lille sidegade til Strøget.

Konditoriet blev grundlagt i 1870 og har igennem seks generationer forsynet forelskede kærestepar, bedsteforældre, børn og kagesultne københavnere og turister med lækre konditorkager i de historiske omgivelser på Skoubogade.