Sprængt bornholmerhane

Sprængt bornholmerhane

(6 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 1 time
  • Trækketid: 18-24 timer
  • Koge/stegetid: 2 timer
  • Ikke fryse-egnet
  • 1 bornholmerhane
  • 25 g smør
  • 250 g suppeurter (f.eks. løg, gulerødder og persillerod)
  • 1 tsk salt
  • frisk timian
  • 2 fed hvidløg
  • sovsejævner
  • Saltlage:
  • 150 g salt
  • 50 sukker
  • 1 l vand
  • 5 stk. hel sort peber
  • 3 hele nelliker
  • 2 laurbærblade

  1. Kog saltlagen og lad den blive kold. Skær lår og bryst med brystben af hanen. Skær vingerneaf bryststykket. Læg lår og bryst i saltlagen i køleskab natten over (18-24 timer).
  2. Brun vinger, skrog og suppeurter i en gryde. Hæld vand på, så det dækker. Giv det et opkog, fjern skum og tilsæt salt, timian og
  3. hvidløg. Lad det simre 1 time. Fjern skum og fedt undervejs og si suppen.
  4. Tænd ovnen på 180 grader. Læg lårene i et ovnfast fad, hæld ½ l suppe ved og sæt dem i ovnen i 20 min. Læg bryststykket ved og steg videre 25 min. mere.
  5. Tag hanestykkerne op og dup dem tørre. Brun dem på en pande med smør, til skindet bliver sprødt.
  6. Si fonden over i en gryde, jævn den og smag til med salt og peber. Servér med kartoffelfad og flødestuvede gulerødder.