Sprængt oksebryst med peberrodsfløde

Sprængt oksebryst med peberrodsfløde

4 pers. og noget tilovers til pålæg

Ingredienser

  • Sprængt oksebryst med peberrodsfløde
  • 500 g sprængt oksebryst
  • Kogelage:
  • 2 liter vand
  • 2 laurbærblade
  • 10 hele peberkorn
  • 3-4 stilke persille
  • Flødepeberrod:
  • 1½ dl piskefløde
  • 1 tsk. sukker
  • ¼ tsk. salt
  • 4 spsk. friskhøvlet peberrod
  • 2 tsk. hvidvinseddike
  • Pynt:
  • kapers, forårsløg, cocktailtomater og høvlet peberrod
  • Tilbehør:
  • rugbrød og smør

  1. Kom kødet i en gryde.Hæld vand over, så detdækker kødet. Kog oksebrystetop, og skum af.Kom nogle stilke persilleog laurbærblade i, og kogkødet 2½-3 timer, til det ergodt mørt. Afkøl kødet, ogpak det ind. Læg det i køleskabetnatten over. Skærkødet i meget tynde skiver.
  2. Pisk flødeskummet tilblødt skum. Tilsæt sukkerog salt. Rør eddiken i, ogvend peberroden i. Fordelskiver af kødet på rugbrødsmurt med smør. Kom flødepeberrodover. Pynt medkapers, snittet forårsløg,tomatbåde og høvlet peberrod.