Sprød fisk med raita med æble, løg og agurk

Sprød fisk med raita med æble, løg og agurk

En superhurtig ret, hvor velsmag og enkelhed går op i et.

4

Ingredienser

  • *½-1 agurk
  • 1 æble
  • ½ rødløg
  • *2½ dl græsk yoghurt eller drænet yoghurt
  • lidt finthakket hvidløg
  • lidt karry
  • *Ca. 600 g issing-fileter eller anden fladfisk
  • *2 ½ dl polenta eller grov majsmel
  • olie til stegning
  • Tilbehør:
  • evt. rugbrød eller kartofler

Sådan gør du

  1. Skær agurk, æble og rødløg i små tern. Rør yoghurt med salt, peber, hvidløg, 1 spsk olivenolie og lidt karry. Skær issingfileter igennem på langs. Krydr med salt og peber og vend dem i polenta eller grov majsmel. Steg fisken gylden og sprød på en pande med olie ca. 3-4 minutter på hver side. Server den sprøde fisk med raitaen. Spis kartofler eller rugbrød til.
  2. Tjek dit basislager
  3. Opskrifterne forudsætter, at du har lidt forskelligt i dit køkken. Tjek derfor om du har:
  4. > olie til stegning
  5. > salt, peber og sukker
  6. > eddike, f.eks. æbleeddike
  7. > løg, f.eks. skalotteløg og rødløg
  8. > hvidløg
  9. > diverse krydderier og blandinger:
  10. ras el hanout (som kan udskiftes med f.eks. tandoori masala eller anden god krydderi-
  11. blanding, karry og paprika etc.)