Opskrift på kålsalat

Sprød kålsalat med blåbær og appelsin

Sødme og knas i en skål. Server den til kylling, koteletter eller andet kød.

Sprød kålsalat til 4 personer

Ingredienser

  • 1 spidskål
  • 2 appelsiner eller 4 clementiner
  • 100 g friske blåbær
  • 2 spsk hasselnødder, grofthakkede
  • Dressing:
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 tsk æblecidereddike
  • skal fra 1 økologisk citron
  • salt og peber

Sådan gør du:

  1. 1. Rengør og skær spidskål i meget tynde strimler.
  2. 2. Skær appelsinbåde eller clementiner i små tern, og bland kål sammen med appelsin, blåbær og nødder.
  3. 3. Rør ingredienserne til dressingen godt sammen, og vend den rundt i salaten. Smag det hele til.
  4. 4. Server salaten med det samme. Laver du salaten i god tid, så vent med at drysse nødderne på indtil servering.
  5. Energi pr. person: 170 kcal, fedt 39%, protein 12%, kulhydrat 49% 

TIP:

  • Den lækre sprøde kålsalat kan også fungere som et godt modspil til f.eks. den fede julemad - prøv den i stedet for den klassiske rødkålssalat.
  • Skab variation og skift nødderne ud med hakkede mandler, ristede pinjekerner eller græskarkerner.