Sprød kålsalat med blåbær og appelsin
Sødme og knas i en skål. Server den til kylling, koteletter eller andet kød.
Sprød kålsalat til 4 personer
Ingredienser
- 1 spidskål
- 2 appelsiner eller 4 clementiner
- 100 g friske blåbær
- 2 spsk hasselnødder, grofthakkede
- Dressing:
- 1 spsk olivenolie
- 2 tsk æblecidereddike
- skal fra 1 økologisk citron
- salt og peber
Sådan gør du:
- 1. Rengør og skær spidskål i meget tynde strimler.
- 2. Skær appelsinbåde eller clementiner i små tern, og bland kål sammen med appelsin, blåbær og nødder.
- 3. Rør ingredienserne til dressingen godt sammen, og vend den rundt i salaten. Smag det hele til.
- 4. Server salaten med det samme. Laver du salaten i god tid, så vent med at drysse nødderne på indtil servering.
- Energi pr. person: 170 kcal, fedt 39%, protein 12%, kulhydrat 49%