Sprøde franske vafler
Franske vafler er sprøde, ovale småkager lagt sammen med lækkert cremefyld.
ca. 15 stk. sammenlagte
Ingredienser
- Sprøde franske vafler
- 100 g smør
- 175 g hvedemel
- ½ dl vand
- ½ tsk. eddike
- 1 æggehvide til pensling
- 175 g perlesukker eller almindelig sukker
- Smørcreme:
- 100 g blødt smør
- 1 tsk. fintrevet usprøjtet appelsinskal
- 2 spsk. friskpresset appelsinsaft
- 150 g flormelis
- Smuldr smør og mel sammen.Tilsæt vand og eddike, ogælt dejen sammen. Lad dejenhvile koldt og tildækket 30min. i køleskab.
- Rul dejen ud på et meldryssetbord, og udstik cirkler medet glas eller andet a ca. 6 cm idiameter. Rul cirklerne ovalemed en kagerulle.
- Fordel kagerne på bagepapir.Pensl med æggehvide, ogdrys med sukker.
- Bag kagerne på midtersteovnribbe ved 200 gr. i ca. 10min., til de er gyldne. Afkølkagerne.
- Pisk ingredienserne tilsmørcremen sammen. Lægkagerne sammen 2 og 2 medsmørcreme imellem.