Sprøde franske vafler

Sprøde franske vafler

Franske vafler er sprøde, ovale småkager lagt sammen med lækkert cremefyld.

ca. 15 stk. sammenlagte

Ingredienser

  • Sprøde franske vafler
  • 100 g smør
  • 175 g hvedemel
  • ½ dl vand
  • ½ tsk. eddike
  • 1 æggehvide til pensling
  • 175 g perlesukker eller almindelig sukker
  • Smørcreme:
  • 100 g blødt smør
  • 1 tsk. fintrevet usprøjtet appelsinskal
  • 2 spsk. friskpresset appelsinsaft
  • 150 g flormelis

  1. Smuldr smør og mel sammen.Tilsæt vand og eddike, ogælt dejen sammen. Lad dejenhvile koldt og tildækket 30min. i køleskab.
  2. Rul dejen ud på et meldryssetbord, og udstik cirkler medet glas eller andet a ca. 6 cm idiameter. Rul cirklerne ovalemed en kagerulle.
  3. Fordel kagerne på bagepapir.Pensl med æggehvide, ogdrys med sukker.
  4. Bag kagerne på midtersteovnribbe ved 200 gr. i ca. 10min., til de er gyldne. Afkølkagerne.
  5. Pisk ingredienserne tilsmørcremen sammen. Lægkagerne sammen 2 og 2 medsmørcreme imellem.