Sprøde og bløde pavlova

Sprøde og bløde pavlova

Ingredienser

  • Arbejdstid:
  • 30 min.
  • Bagetid:
  • 1 time og 15 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • (4-6 personer)
  • Marengs:
  • 3 æggehvider, 1 dl
  • 150 g fint sukker (kør evt. alm. sukker fint i en foodprocessor 30
  • sekunder)
  • 1 tsk citronsaft eller eddike
  • 1 1/2 tsk majsstivelse
  • Fyld:
  • 1/4 l piskefløde
  • 2 spsk flormelis
  • 1 stang vanilje (eller 1 tsk vaniljesukker)
  • 1/2 kg friske bær og/eller frisk frugt (kiwi, passionsfrugt, fersken, ananas)

  1. Tænd ovnen på 120 grader.
  2. Pisk æggehviderne stive med en håndmikser. Tilsæt sukkeret og pisk til det er tykt og glat.
  3. Vend citronsaft (eller eddike) og majsstivelse i massen.
  4. Tegn 4-6 cirkler på et stykke bagepapir og læg det på en bageplade. Bred dejen ud i cirklerne og bag dem ca. 1 timeog 15 min.
  5. Sluk ovnen, åben lågen og lad dem afkøle i ovnen. Opbevar de kolde kager i en kagedåse.
  6. Pisk fløden sammen med flormelis og vaniljekorn (eller vaniljesukker) til skum.
  7. Rens bærrene. Læg en kage påhver tallerken og top op med creme og bær.