Sprøde og bløde pavlova
Ingredienser
- Arbejdstid:
- 30 min.
- Bagetid:
- 1 time og 15 min.
- Ikke fryse-egnet
- (4-6 personer)
- Marengs:
- 3 æggehvider, 1 dl
- 150 g fint sukker (kør evt. alm. sukker fint i en foodprocessor 30
- sekunder)
- 1 tsk citronsaft eller eddike
- 1 1/2 tsk majsstivelse
- Fyld:
- 1/4 l piskefløde
- 2 spsk flormelis
- 1 stang vanilje (eller 1 tsk vaniljesukker)
- 1/2 kg friske bær og/eller frisk frugt (kiwi, passionsfrugt, fersken, ananas)
- Tænd ovnen på 120 grader.
- Pisk æggehviderne stive med en håndmikser. Tilsæt sukkeret og pisk til det er tykt og glat.
- Vend citronsaft (eller eddike) og majsstivelse i massen.
- Tegn 4-6 cirkler på et stykke bagepapir og læg det på en bageplade. Bred dejen ud i cirklerne og bag dem ca. 1 timeog 15 min.
- Sluk ovnen, åben lågen og lad dem afkøle i ovnen. Opbevar de kolde kager i en kagedåse.
- Pisk fløden sammen med flormelis og vaniljekorn (eller vaniljesukker) til skum.
- Rens bærrene. Læg en kage påhver tallerken og top op med creme og bær.