Sprøde schnitzler med gulerod og råstegte kartofler

Sprøde schnitzler med gulerod og råstegte kartofler

Lækre sprøde schnitzler af kalv eller svin med lækkert tilbehør af gulerødder og pommes sauté (råstegte kartofler)

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 40 min.
  • Koge-/stegetid: 45 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 4 kalveschnitzler (evt. skinkeschnitzler)
  • 1 spsk hvedemel
  • 1 æg (sammenpisket)
  • ca. 1 dl rasp
  • salt og friskkværnet peber
  • ca. 50 g smør (til stegning)
  • 750 g kartofler (skrællet, tynde skiver)
  • 1 bundt kruspersille (hakket)
  • 8 gulerødder (stykker)
  • Tilbehør:
  • Grøn salat og 4 citronbåde

  1. Læg hver schnitzel i en stor mad-plastikpose og bank dem flade med en kødhammer. Drys et fint lag mel på hver schnitzel og vend dem i æg og derefter i rasp krydret med salt og peber.
  2. Brun schnitzlerne hurtigt i smør på en varm pande. Steg dem færdige i 3-4 min. på hver side ved middelvarme, så de bliver svagt rosa.
  3. Råstegte kartofler (pommes sauté): Steg kartoffelskiverne ved jævn varme i smør i 6-7 min. på begge sider, til de er gyldne og møre. Tilsæt persillen og lad den stege sprød.
  4. Kog gulerødder i 4-5 min. i letsaltet vand. Servér schnitzler med gulerod, kartofler med persille, salat og citron.