Sprødstegte hornfiskefileter med cremet karsesovs
Hornfisken ankommer i april måned, topper i maj, og kommer så igen på kort visit iaugust/september. Fisken er kendt for sine grønne ben, som er nemme at få øje på. Steg hornfisken og servér en herlig middag med grønt og en cremet karsesovs.
4 personer
Total:1 time 5 minutter
Arbejdstid:45 minutter
Ingredienser
- 600 g hornfiskefileter
- salt og peber
- 2 spsk. grov dijonsennep
- 50 g durummel (eller rugmel)
- 25 g smør
- 2 spsk. olivenolie
Sovs:
- 25 g smør
- 2-3 spsk. mel
- ¼ liter hønsebouillon
- 2 dl cremefraiche 38 %
- 1-2 tsk. æblevineddike
- ½ tsk. sukker
- 1 bakke karse
Grøntsager:
- 250 g grønne bønner
- 500 g slanke gulerødder
- 1 stort skalotteløg
- 1 spsk. olivenolie
Tilbehør:
- kogte kartofler
- 1 potte blomsterkarse
Sådan gør du:
- Skrab skællene af hornfiskefileterne, klip finnerne af, og fjern evt. ben. Del hver filet i 2 stykker, og drys dem indvendigt med salt og peber.
- Smør fiskestykkerne indvendigt med sennep, og fold dem sammen.
- Vend hornfiskestykkerne i durummel (eller rugmel), og steg dem på en pande med smør og olie i ca. 5 min. på hver side (efter tykkelse).
- Sovs: Smelt smørret i en lille gryde, rør melet i, og bag det igennem. Tilsæt bouillonen lidt ad gangen, og kog sovsen igennem i mindst 5 min. Tilsæt cremefraiche, og kog det igennem. Smag til med eddike, sukker, salt og peber, og tilsæt finklippet karse lige før servering.
- Grøntsager: Nip bønnerne. Rens gulerødderne, og skær dem i slanke stykker. Blanchér grøntsagerne i kogende, letsaltet vand i 3-4 min., og hæld dem i en sigte.
- Pil skalotteløget, og hak det meget fint. Steg løgene blanke i olivenolie i en dyb pande, og tilsæt grøntsagerne. Steg under omrøring ved middel varme, til de er møre, men stadig har "bid". Krydr med salt og peber.
- Anret grøntsagerne på varme tallerkner, og læg de sprødstegte fisk ovenpå. Hæld sovs omkring, pynt med blomsterkarse, og giv kogte kartofler til.