Spyd med kalvelever og rødløg

Spyd med kalvelever og rødløg

Kalvelever og rødløg i grillmarinade smager henrivende på en sommeraften.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Koge/grilltid: 15 min.
  • 1 hel kalvelever (¾-1 kg)
  • salt og peber
  • 2 spsk. olivenolie
  • Grillmarinade:
  • 2 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 appelsin (øko)
  • 1 dl sherryeddike (eller æbleeddike)
  • 2 spsk. farin
  • Grillede rødløg:
  • 4 rødløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 3-4 spsk. balsamico
  • salt og peber
  • 1 spsk. friske timianblade (eller hakket persille)
  • Tilbehør:
  • evt. 1 appelsin (øko)
  • 1-2 bakker små salatblade
  • 1-2 spsk. balsamico
  • 2-3 spsk. olivenolie

  1. Træk hinden af kalveleveren, og fjern synlige sener og årestammer. Skær leveren i 3 cm tykke skiver. Skær skiverne i stykker på ca. 3x3 cm, og fjern sener undervejs. Krydr leverstykkerne med salt og peber, og træk dem på spyd.
  2. Grillmarinade:
  3. Pil skalotteløg og hvidløg, og hak dem fint. Sautér dem bløde og blanke i en lille gryde med olivenolie. Vask appelsinen, riv skallen og pres saften. Kom det i gryden sammen med eddike og farin, og kog marinaden i 5-8 min. Afkøl.
  4. Pensl leverspyddene grundigt med olie, og brun dem på alle sider på en varm grill. Flyt dem til middel varme, pensl med grillmarinaden, og grill dem i 3-5 min. mere; de smager bedst, når de er rosa stegt.
  5. 4. Pil rødløgene, og del dem i halve eller kvarter. Træk dem på spyd, og pensl dem med olie. Brun dem på grillen i 3-4 min. Flyt dem til lavere varme, og grill dem møre i ca. 10 min. Læg dem på et fad, og stænk med balsamico og resten af olivenolien. Drys med salt, peber og frisk timian.
  6. Skyl og slyng salatbladene, og vend dem med balsamico, olivenolie, salt og peber. Anret med de to slags spyd og evt. grillede appelsinbåde.