Squash og mandelsuppe
Det er supersmart at komme mandler i en suppe. De jævner nemlig suppen på smukkeste vis, og så smager de skønt og er dejligt sunde.
Ingredienser
- Let hovedret til 2 personer
- 1 lille løg, hakket
- 3 fed hvidløg, hakkede
- olivenolie
- 1 ¾ squash
- 25 mandler, smuttede
- 1 liter grøntsagsbouillon
- salt og peber
- Topping:
- ¼ squash
- lidt citronsaft
- groft brød
Sådan laver du squash og mandelsuppe:
- Sautér løg og hvidløg i olie i en varm gryde, det skal ikke tage farve.
- Riv det meste af squashen groft (gem et lille stykke til pynt). Kom revet squash i gryden, og lad den sautere med kort. Ingen af delene skal tage farve. Hak mandlerne, og tilsæt mandler og kort efter bouillon, og lad suppen simre uden låg i ca. 15 min. Blend suppen med en stavblender, og smag til med salt og peber.
- Lav tynde skiver af squashen med et mandolinjern eller en tyndskræller. Vend dem med en smule citronsaft, og anret suppen toppet med squash. Servér straks med groft brød til.
- Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter