Squashfrikadeller med hasselnødder
Færdig plantefars sælger i dag i stor stil, men Claus kan godt lide at lave sin egen blanding og har ofte disse sunde, grønne ’deller’ på menuen. De er ganske enkle, velsmagende og mættende.
4 personer
Ingredienser
- 400 g squash
- 200 g kartofler
- 200 g hasselnødder
- 50 g skalotteløg
- 3 fed hvidløg krydderurter f.eks. rosmarin
- 4 spsk. chiafrø
- 100 g havregryn
- 1-2 dl mælk olie til stegning
- salt og peber
Sådan gør du
- Blend squash, kartofler og hasselnødder i en foodprocessor eller blender. Alternativt kan du rive squashen og kartoflerne og hakke nødderne med en kniv. Læg farsen på et rent viskestykke og knug så meget af væden ud af den som muligt.
- Hak løg og hvidløg, og steg dem i lidt olie. Hak rosmarinen fint.
- Rør løget i farsen sammen med rosmarin, chiafrø, havregryn og mælk. Farsen skal være ret fast. Smag til med salt og peber, og lad farsen hvile i en halv times tid.
- Form ti-tolv frikadeller med hænderne og pres dem godt sammen. Steg frikadellerne på en pande. Servér med en grøn salat til.