Stegt fisk med tomatbraiserede grøntsager
Lav en lækker tomatsovs, og lad grøntsagerne simre møre i den. Selve sovsen kan tilbederes i god tid, så du blot skal tilsætte de udskårne grøntsager og stege fisken.
4 personer
Total:1 time 15 minutter
Arbejdstid:45 minutter
Ingredienser
- 600 g filet af rødfisk, torsk eller kuller (med skind)
- salt og peber
- 1-2 spsk. olivenolie
- 15 g smør
- 1 håndfuld dild
- 1 håndfuld bredbladet persille
Tomatsovs:
- 2 skalotteløg
- 1-2 fed hvidløg
- 1-2 spsk. olivenolie
- 1 dl hvidvin
- 2 dåser cherrytomater
- 2 tsk. sukker
- ½-1 tsk. chiliflager
Endvidere:
- 500 g grøntsager (f.eks. gulerødder, julesalat, forårsløg)
- 1 citron
- brød eller kogte ris
Sådan gør du:
- Tomatsovs: Pil skalotteløg og hvidløg, og snit dem meget fint. Sautér dem blanke i en sauterpande med olie, og tilsæt vin. Kog det igennem i 5 min. og tilsæt cherrytomater. Kog det igennem i 15 min., og smag til med sukker, salt og chiliflager.
- Rens grøntsagerne, og skær dem i slanke stykker. Læg dem i tomatsovsen, og lad dem simre i 5-6 min., til de er møre.
- Fisk: Skrab skællene af fiskens skind, og del den evt. i mindre stykker. Drys kødsiden med salt og peber.
- Varm en pande godt op med olivenolie. Drys en smule salt på panden, og læg fiskestykkerne på panden med skindsiden nedad. Tryk dem til panden med en palet, og steg i 4-5 min., til skindet er sprødt. Kom smørret på panden, vend fiskestykkerne, og steg dem 1-2 min. på kødsiden efter tykkelse.
- Drys fiskestykkerne med fintsnittet dild og persille, og anret med de tomatbraiserede grøntsager. Giv citronbåde og brød eller kogte ris til.