Stegt fiskefilet & ristet kål
Fisk i en fart.
4
Ingredienser
- 1 æggehvide
- 4 store fiskefileter, f.eks. rødspætte eller kulmule (600-700g)
- 2 dl pankorasp
- salt, peber
- 2 spsk olie til stegning
- Ristet selleri & grøntkål:
- 1 lille selleriknold i tynde strimler
- 1 spsk olivenolie
- 1-2 udkernede æbler i tern
- 1 bakke babygrønkål
- 1,5 dl kogte vilde ris
- 1 spsk sesamfrø
- 1 tsk sesamolie limesaft
- 200 g ristet fuldkornsbrød i tynde skiver
- Sådan gør du: Pisk æggehviden let. Vend fiskefileterne i æggehvide og derefter i rasp, der er krydret med salt og peber. Steg fisken gylden i olie i 2-3 minutter på hver side, og hold den varm. Tør panden af. Kom lidt mere olie i panden, og rist selleristrimler under omrøring et par minutter. Bland æblestykker og grønkål ved, og steg videre, til grønkålen begynder at falde sammen.
- Bland risene ved, varm dem igennem, og smag til med sesamfrø, olie og limesaft. Server fisken med de lune grønsager og ristet brød.
- Energi pr. person: 510 kcal, fedt 28%, protein 33%, kulhydrat 39%