Stegt kylling med klementiner og Pernod
Kylling i nye klæder! Prøv denne friske version med klementiner.
4 personer
Ingredienser
- 1½ dl Pernod
- 1½ dl olivenolie
- 1 dl friskpresset klementinsaft (ca. 4-5 klementiner, afhængig af størrelse)
- 1 dl citronsaft
- 4 spsk. grov sennep
- 4 spsk. brun farin
- 1 kylling, parteret i 8 stykker
- 2 fennikler
- 4 klementiner
- 2 spsk. hele fennikelfrø
- Salt og peber
- 1 bundt bredbladet persille
Sådan gør du
- Kom Pernod, olivenolie, klementinsaft og citronsaft i en skål. Rør grov sennep og brun farin i skålen.
- Tænd ovnen på 250 gr. Kom kyllingestykkerne i en bradepande.
- Skyl fenniklerne, og skær dem i kvarte. Fordel fennikelstykker ned imellem kyllingestykkerne. Skyl klementinerne, og skær dem i halve. Fordel de halve klementiner i bradepanden.
- Hæld halvdelen af marinaden over kyllingestykkerne. Knus fennikelfrø i en morter. Krydr kyllingestykkerne med knust fennikelfrø, salt og peber.
- Steg kyllingen i ovnen på midterste ovnribbe i 30 min.
- Kom resten af marinaden i en gryde, mens kyllingen er i ovnen, og kog den lidt ind.
- Tag kyllingen ud af ovnen, og hæld den indkogte marinade over. Steg kyllingen i yderligere 10 min. Kyllingen skal være gylden og sprød.
- Skyl og hak persillen, og drys den over lige før servering.