Stegt kyllingebryst med lufttørret skinke og flødestuvet spinat
En mør og fyldig ret der gør underværker på et brunchbord.
4 personer eller 8 små brunchserveringer
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Stege/kogetid: ca. 30 min.
- 4 stk. kyllingebryst
- 12 skiver lufttørret skinke (f.eks. serrano eller parmaskinke)
- Flødestuvet spinat:
- 1 kg frisk spinat (eller ca. 10 kugler hel spinat fra frost)
- ¼ liter piskefløde
- salt og friskkværnet peber
- lidt fint revet
- muskatnød
- fint revet citronskal
- salt og friskkværnet peber
- 4 tykke skiver rugbrød
- Læg en skive skinke omkring hvert stykke kyllingebryst. Læg dem på bagepapir i et ovnfast fad. Sæt fadet i en 200 grader varm ovn i ca. 20 min., til kødet er lige netop gennembagt.
- Skær rugbrød i tykke stave. Rist dem gyldne i ca. 10 min. på bageplade i den varme ovn.
- Rens spinaten. Kog fløden ind til det halve i en rummelig gryde ved god varme. Kom spinaten i den varme fløde, og varm den igennem nogle min. Smag til med salt, peber, muskatnød og citronskal.
- Skær kødet i skiver, og servér med varm flødestuvet spinat og sprøde rugbrødsstænger.