Stegt kyllingebryst med lufttørret skinke og flødestuvet spinat

Stegt kyllingebryst med lufttørret skinke og flødestuvet spinat

En mør og fyldig ret der gør underværker på et brunchbord.

4 personer eller 8 små brunchserveringer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Stege/kogetid: ca. 30 min.
  • 4 stk. kyllingebryst
  • 12 skiver lufttørret skinke (f.eks. serrano eller ­parmaskinke)
  • Flødestuvet spinat:
  • 1 kg frisk spinat (eller ca. 10 kugler hel spinat fra frost)
  • ¼ liter piskefløde
  • salt og friskkværnet peber
  • lidt fint revet
  • muskatnød
  • fint revet citronskal
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 tykke skiver rugbrød

  1. Læg en skive skinke omkring hvert stykke ­kyllingebryst. Læg dem på bagepapir i et ovnfast fad. Sæt fadet i en 200 grader varm ovn i ca. 20 min., til kødet er lige netop gennembagt.
  2. Skær rugbrød i tykke stave. Rist dem gyldne i ca. 10 min. på bageplade i den varme ovn.
  3. Rens spinaten. Kog ­fløden ind til det halve i en rummelig gryde ved god varme. Kom spinaten i den varme fløde, og varm den igennem nogle min. Smag til med salt, peber, muskatnød og citronskal.
  4. Skær kødet i skiver, og servér med varm ­flødestuvet spinat og sprøde rugbrødsstænger.