Stegte sild med sennep og grønkålssalat med karrydressing

Genopliv grønkålen – den er rig på vitaminer og i sæson hele vinteren, ligesom storsilden.

4

Total:35 minutter

Ingredienser

  • 8 sildefileter – ca. 600 g
  • 1 dl dijonsennep
  • 200 g speltflager, fås i udvalgte supermarkeder
  • 1/2 dl rapsolie, neutral
  • Dressing:
  • 1 tsk karry
  • 1 spsk sukker
  • 1 fed hvidløg
  • 6 spsk cremefraiche 18%
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 spsk koldpresset rapsolie
  • 1 stok frisk grønkål – ca 250 g
  • 50 g valnødder
  • 125 g blåbær
  • 2 skalotteløg
  • 100 g gedefeta
  • salt og peber

Sådan gør du:

  1. Smør sildefileter med dijonsennep, fold dem og vend i speltflager. Steg sildefileterne gyldne i rapsolie på en pande.
  2. Bland karry, sukker, presset hvidløg, cremefraiche, citronsaft og rapsolie, og smag til med salt og peber.
  3. Rib grønkål fra stokken, og riv bladene i fine stykker.
  4. Vend grønkål, valnødder, blåbær, skalotteløgsringe og smuldret gedefeta sammen med karrydressing.
  5. Server de stegte sild med grønkålssalat.
  6. Prøv også kartoffelrulle med råsyltet gulerod og stegte østershatte
  7. Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/

Tip:

Du kan gøre retten mere fedtfattig ved at stege sildefileterne i ovnen ved 200 grader i 12-15 minutter.