Stegte sild med sennep og grønkålssalat med karrydressing
Genopliv grønkålen – den er rig på vitaminer og i sæson hele vinteren, ligesom storsilden.
4
Total:35 minutter
Ingredienser
- 8 sildefileter – ca. 600 g
- 1 dl dijonsennep
- 200 g speltflager, fås i udvalgte supermarkeder
- 1/2 dl rapsolie, neutral
- Dressing:
- 1 tsk karry
- 1 spsk sukker
- 1 fed hvidløg
- 6 spsk cremefraiche 18%
- 2 spsk citronsaft
- 2 spsk koldpresset rapsolie
- 1 stok frisk grønkål – ca 250 g
- 50 g valnødder
- 125 g blåbær
- 2 skalotteløg
- 100 g gedefeta
- salt og peber
Sådan gør du:
- Smør sildefileter med dijonsennep, fold dem og vend i speltflager. Steg sildefileterne gyldne i rapsolie på en pande.
- Bland karry, sukker, presset hvidløg, cremefraiche, citronsaft og rapsolie, og smag til med salt og peber.
- Rib grønkål fra stokken, og riv bladene i fine stykker.
- Vend grønkål, valnødder, blåbær, skalotteløgsringe og smuldret gedefeta sammen med karrydressing.
- Server de stegte sild med grønkålssalat.
- Prøv også kartoffelrulle med råsyltet gulerod og stegte østershatte
- Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/