Sense-opskrift på dumplings

Sense kost: Stegte dumplings med bok choy

Lav selv disse lækre asiatiske dumplings og lad dem indgå i din sense-kostplan. Se nederst på siden, hvordan fordelingen i din sense-spisekasse bør være.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    628 Kcal
  • Fedt:
    26 %
  • Protein:
    39 %
  • Kulhydrat:
    56 %

Dumplings til 2 personer

Total:50 minutter

Ingredienser

  • Dej til cirka 8 stk.:
  • 110 g mel
  • 1 nip salt
  • 0,7 dl vand
  • Fars:
  • 25 g brune svampe
  • 1 skalotteløg
  • 1 forårsløg
  • 1 cm ingefær
  • 1 tsk salt
  • 200 g svinekød, maks. 10 % fedt
  • 1 spsk hvedemel
  • Bok choy:
  • 3-4 bok choy (eller spinat eller sølvbeder)
  • 1 tsk olie
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • Edamamesalat:
  • 60 g edamamebønner, bælgede fra frost
  • 30 g peanuts med skal
  • 1 spsk ris- eller hvidvinseddike
  • 1 tsk olie
  • Salt og peber
  • Andet:
  • Æggehvide, til samling af dumplings
  • 1 dl vand
  • 6 spsk sojasauce

Sådan laver du dumplings

  1. Dej: Kom hvedemel og salt i en skål, og tilsæt så meget vand, at dejen kan æltes. Ælt dejen, indtil den er smidig og glat, og lad den hvile i mindst en halv time ved stuetemperatur.
  2. Du har nu to muligheder:
  3. Lav små kugler på cirka 20-25 gram stykket, og rul dem ud til cirkler med en diameter på cirka otte centimeter.
  4. Eller rul en stor tynd dej, og udstik cirkler med en udstikker (diameter cirka otte cm). Brug lidt ekstra mel til udrulning.
  5. Fars: Skær svampe og løg i små tern. Skær forårsløg i tynde skiver. Knus ingefær, og hak det i små stykker. Krydr med salt, og rør det hele sammen med svinekødet. Rør til sidst mel i.
  6. SE MERE: Sense-morgenmad: Morgenmadspandekage 
  7. Dumplings: Saml dumplings kort før tilberedning – eller opbevar dem under et fugtigt klæde på køl. Fugt kanten med æggehvide, og læg dejen i venstre hånd. Saml den ene ende let, og lav nu små folder langs den ene side af dejen. Hæft hver fold fast på modsatte side en ad gangen.
  8. Smør en kold pande med olie, og varm den op. Læg dumplings på, og steg ved middelvarme i ca. 3 minutter. Tilsæt vand, og læg låg på. Lad dem dampe under låg i cirka fem minutter. Fjern låget, og kog det sidste vand fra. Når bunden har taget farve, er de færdige.
  9. Fjern de yderste blade fra bok choy. Læg dem på en pande med lidt olie. Tilsæt bouillon, når de begynder at stege, og læg et låg på. Damp i cirka fem minutter.
  10. Hæld kogende vand over edamamebønnerne, lad dem stå i et par minutter og dræn vandet fra. Bland alle ingredienserne til edamamesalaten.
  11. Anret i skåle og på fade med sojasaucen.
  12. TIP Du kan købe dumplingdej på frost i en asiatisk fødevarebutik. Du kan lave farsen klar dagen før og opbevare den på køl, til du skal bruge den. Du kan også lave dobbeltportion af farsen og bruge den ene halvdel til små frikadeller. Dejen kan også laves på forhånd. Sørg blot for, at der er lidt mel mellem lagene. 
  13. SENSE TALLERKENMODEL: DET BØR DER LIGGE PÅ DIN TALLERKEN
  14. Tre til fire dumplings, en håndfuld edamamesalat og en stor håndfuld bok choy. Dertil en skål med sojasauce.
  15. FORDELING I SENSE-SPISEKASSEN:
  16. HÅNDFULD 1 (+2): Svampe, skalotteløg, forårsløg, bok choy
  17. HÅNDFULD 3: Svinekød, edamamebønner, æggehvide
  18. HÅNDFULD 4: Hvedemel
  19. FEDT: Olie, peanuts
  20. SMAGSGIVERE : Ingefær, salt, grøntsagsbouillon, eddike, peber, sojasauce