Stegte forårssild i lage

Stegte forårssild i lage

(4 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Stegetid: 8 min.
  • Trækketid: mindst 1 time
  • Lage:
  • 2 dl æble- eller lagereddike
  • 75 g sukker
  • ½ dl vand
  • 5 peberkorn
  • 1 laurbærblad
  • revet skal af 1 citron (økologisk)
  • Stegte sild:
  • 4 ferske sildefileter
  • 1 bundt forårsløg
  • salt og peber
  • 1½ dl rugmel (eller grahamsmel)
  • 2 spsk. smør (eller rapsolie)

  1. Lage:
  2. Kog alle ingredienserneop i en gryde. Lad lagenkøle af.
  3. Stegte sild:
  4. Klip finnerne af sildene.Drys dem på indersidenmed salt og peber.Hak det hvide af forårsløgene(gem det grønne),og drys på sildefileterne.Luk sildene sammen påmidten.
  5. Vend sildene i rugmel.
  6. Steg dem gyldentbrunepå begge sider i smør påen pande, ca. 4 min. påhver side. Læg sildene i etlille fad, og lad dem køleaf i 5 min.
  7. Hæld lagen over sildene,og lad dem trækkei mindst 1 time. De kanholde sig et par dage ikøleskabet.
  8. Anretning:
  9. Tag sildene op aflagen, og anret dem på etfad. Hak det grønne fraforårsløgene, og drys detover sildene. Servér medrugbrød.