Kammuslinger opskrift med rygeost og croutoner

Kammuslinger med rygeost og croutoner

4

Ingredienser

  • 12-18 friske kammuslinger
  • ½ flute
  • 4 spsk neutral olie
  • 200 g rygeost
  • 1 lille bundt purløg
  • 1 lille bakke karse
  • salt og sort peber
  • lidt rigtig god olivenolie til servering.

Sådan laver du kammuslinger

  1. 1. Tænd ovnen på 200 gr. Skær brødet i meget tynde skiver og pensl det med 2 spsk neutral olie. Drys med lidt salt og rist det sprødt i ovnen i ca. 7-8 min.
  2. 2. Dup kammuslingerne tørre og krydr med salt. Varm resten af den neutrale olie i en nonstick pande og steg kammuslingerne gyldne på hver side – de skal ikke have mere end 2 min pr. side på en godt varm pande.
  3. 3. Anret tallerkenerne med rygeost i bunden. Fordel kammuslingerne over og pynt med croutoner. Klip purløg og karse over og dryp med ca. 1 spsk god olivenolie på hver ret.