Stegte løgringe med kaffe, rygeostecreme, syltede agurker og chilier
4
Ingredienser
- 2 salatløg
- 1 æggehvide
- 1 dl hirseflager
- ½ dl kikærtemel
- 2 spsk. nykværnet kaffe
- 2 dl raspolie
- fint salt
- Rygeostcreme:
- 6 spsk rygeost uden kommen
- 4 spsk fromage frais
- 1 bundt purløg, fint skåret
- lidt sellerisalt
- 2 spsk espresso, f.eks. Indriya fra Nespresso
- 2 spsk teriyaki soja
- 8 mellemstore, syltede drueagurker
- 8 syltede, grønne milde chilier.
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne til rygeostcremen. Den smager af mere, når den kommer til at trække.
- Pisk lidt salt i æggehviden. Det gør den nemmere at arbejde med.
- Skræl løgene, skær dem i ringe og del skriverne.
- Bland hirseflager, kikærtemel og kaffe.
- Varm olien op i en gryde, vend løgringene i æggehvide og dernæst i mel/kaffeblandingen
- Steg løgringene lidt af gangen. Når de er gyldne tages de op med en hulske, afdryppes på et stykke køkkenrulle og drysses med fint salt