Opskrift på stegte løgringe med kaffe, rygeostecreme, syltede agurker og chilier

Stegte løgringe med kaffe, rygeostecreme, syltede agurker og chilier

4

Ingredienser

  • 2 salatløg
  • 1 æggehvide
  • 1 dl hirseflager
  • ½ dl kikærtemel
  • 2 spsk. nykværnet kaffe
  • 2 dl raspolie
  • fint salt
  • Rygeostcreme:
  • 6 spsk rygeost uden kommen
  • 4 spsk fromage frais
  • 1 bundt purløg, fint skåret
  • lidt sellerisalt
  • 2 spsk espresso, f.eks. Indriya fra Nespresso
  • 2 spsk teriyaki soja
  • 8 mellemstore, syltede drueagurker
  • 8 syltede, grønne milde chilier.

Sådan gør du

  1. Bland alle ingredienserne til rygeostcremen. Den smager af mere, når den kommer til at trække.
  2. Pisk lidt salt i æggehviden. Det gør den nemmere at arbejde med.
  3. Skræl løgene, skær dem i ringe og del skriverne.
  4. Bland hirseflager, kikærtemel og kaffe.
  5. Varm olien op i en gryde, vend løgringene i æggehvide og dernæst i mel/kaffeblandingen
  6. Steg løgringene lidt af gangen. Når de er gyldne tages de op med en hulske, afdryppes på et stykke køkkenrulle og drysses med fint salt