Lækker vegetarret: Stegte nudler med tempeh
Du kan med fordel lægge dine nudler i blød i koldt vand dagen før brug. Så trækker de sig bløde nok til stegning, uden at de går i stykker.
Stegte nudler til 2-3 personer
Total:15 minutter
Ingredienser
- 100 g brede risnudler
- 200 g tempeh
- olie til stegning, f.eks. kokosolie
- 250 g grønne bønner
- 1 rødløg, skåret i både
- ½ - 1 lime, saft heraf
- 2-3 tsk fivespice
- 3 æg
- 1 bundt forårsløg, snittet
- ¼ - ½ dl soja eller tamari
- 1-2 håndfulde peanuts
Sådan laver du stegte nudler med tempeh
- Har du ikke lagt nudlerne i blød, så overhæld nudlerne med kogende vand, og lad dem trække sig bløde. Dryp dem af.
- Skær tempehen i skiver, og steg dem gyldne i lidt olie på en varm pande. Tag dem af panden.
- Steg bønnerne i lidt ny olie, de skal stege i 2-3 minutter. Tilsæt nudlerne, og steg igen (sammen med bønnerne). Tilsæt limesaft, fivespice og rødløg. Steg kort, og tag det hele af panden.
- Steg æggene til røræg på den varme pande. Kom nudler, tempeh og det hele tilbage på panden, og vend det kort rundt med snittede forårsløg. Smag til med ¼ - ½ dl soja og evt. mere limesaft.
- Server straks med peanuts og limebåde.