Stegte sild med æbler og grønkål
(2 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Koge/stegetid: 15 min.
- Ikke fryse-egnet
- Ingredienser:
- 2-4 sildefileter
- salt og peber
- 2 tsk dijonsennep
- 2 spsk rugmel
- 15 g smør eller 1 spsk olie
- 2 æbler (i både)
- 2 spsk æblevineddike
- 1 dl æblemost
- Grønkålssalat:
- 150 g frisk grønkål
- ½ tsk salt
- 1 spsk æblevineddike
- 1 spsk olie
- 1-2 spsk rosiner eller hakket tørret frugt
- 1-2 tsk fint revet peberrod
- Tilbehør:
- rugbrød
- eller kogte kartofler
- Begynd med salaten:Rib grønkålsbladene,skyl dem grundigt oghak dem fint med enkniv. Ælt dem sammen med ½ tsk salt, æblevineddike og olie og tilsæt rosiner og peberrod.
- Krydr sildefileterne indvendigt med salt og peber og smør demmed sennep. Vend dem i rugmel og steg demgyldne på en varm pandemed smør eller olie4-5 min. på hver side.
- Tag dem af panden og steg æblerne gyldne.Tilsæt æblevineddike og giv det et opkog. Tilsæt most og kog det igennem. Læg sildenetilbage på panden og varm dem igennem i æbleblandingen.
- Servér med grønkålssalatog rugbrød ellerkogte kartofler.