Stegte sild med æbler og grønkål

Stegte sild med æbler og grønkål

(2 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Koge/stegetid: 15 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • 2-4 sildefileter
  • salt og peber
  • 2 tsk dijonsennep
  • 2 spsk rugmel
  • 15 g smør eller 1 spsk olie
  • 2 æbler (i både)
  • 2 spsk æblevineddike
  • 1 dl æblemost
  • Grønkålssalat:
  • 150 g frisk grønkål
  • ½ tsk salt
  • 1 spsk æblevineddike
  • 1 spsk olie
  • 1-2 spsk rosiner eller hakket tørret frugt
  • 1-2 tsk fint revet peberrod
  • Tilbehør:
  • rugbrød
  • eller kogte kartofler

  1. Begynd med salaten:Rib grønkålsbladene,skyl dem grundigt oghak dem fint med enkniv. Ælt dem sammen med ½ tsk salt, æblevineddike og olie og tilsæt rosiner og peberrod.
  2. Krydr sildefileterne indvendigt med salt og peber og smør demmed sennep. Vend dem i rugmel og steg demgyldne på en varm pandemed smør eller olie4-5 min. på hver side.
  3. Tag dem af panden og steg æblerne gyldne.Tilsæt æblevineddike og giv det et opkog. Tilsæt most og kog det igennem. Læg sildenetilbage på panden og varm dem igennem i æbleblandingen.
  4. Servér med grønkålssalatog rugbrød ellerkogte kartofler.