Stegte sild med løg og æbler
Intet frokostbord uden stegte sild. Stegte sild er en undervurderet klassiker. Her følger en opskrift med løg og æbler inkluderet.
2 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Stegetid: 18 min.
- 3-4 friske eller frosne, optøede sildefileter
- 50 g durummel
- 25 g smør
- 1-2 løg (i tynde ringe)
- 1-2 æbler
- (i både)
- frisk timian
- 1-2 spsk æbleeddike
- evt. 1/2-1 tsk sukker
- salt og peber
- Tilbehør:
- rugbrød eller kartofler
- Del evt. sildefileterne i halve, krydr dem med salt og peber og vend dem i durummel. Steg dem på en pande med smør 4-5 min. på hver side.
- Tag sildene af panden og hold dem varme. Tør panden af og steg nu løgene bløde med lidt smør ca. 5 min. Tilsæt æbler og timian og steg et par min. mere
- Hæld æbleeddike over og smag til med sukker, salt og peber. Hæld blandingen over sildene og server straks med rugbrød eller kartofler