Stegte sild med løg og æbler

Stegte sild med løg og æbler

Intet frokostbord uden stegte sild. Stegte sild er en undervurderet klassiker. Her følger en opskrift med løg og æbler inkluderet.

2 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Stegetid: 18 min.
  • 3-4 friske eller frosne, optøede sildefileter
  • 50 g durummel
  • 25 g smør
  • 1-2 løg (i tynde ringe)
  • 1-2 æbler
  • (i både)
  • frisk timian
  • 1-2 spsk æbleeddike
  • evt. 1/2-1 tsk sukker
  • salt og peber
  • Tilbehør:
  • rugbrød eller kartofler

  1. Del evt. sildefileterne i halve, krydr dem med salt og peber og vend dem i durummel. Steg dem på en pande med smør 4-5 min. på hver side.
  2. Tag sildene af panden og hold dem varme. Tør panden af og steg nu løgene bløde med lidt smør ca. 5 min. Tilsæt æbler og timian og steg et par min. mere
  3. Hæld æbleeddike over og smag til med sukker, salt og peber. Hæld blandingen over sildene og server straks med rugbrød eller kartofler