Stegte sild

Stegte sild

Lav dine egne lækre julesild.

8 personer

Ingredienser

  • Eddikelage:
  • 2 dl sukker
  • 2½ dl æble- el. lagereddike
  • 2 tsk. sorte peberkorn
  • evt. 1 spsk. hakket frisk rosmarin
  • 1 rødløg
  • Desuden:
  • 8 sildefileter
  • 1 dl rugmel
  • salt, peber
  • 20 g smør
  • Pynt:
  • rosmarin- el persillekviste, løgringe og evt. lidt finthakket rød chili

  1. Kog sukker og eddike sammen i en gryde, til sukkeret er opløst. Bland sorte peberkorn, evt. rosmarin og løg i skiver i lagen, og kog det sammen 4-5 min. Afkøl lagen.
  2. Vend sildefileterne i rugmel blandet med salt og peber. Steg dem i smør, til de er gyldne og gennemstegte. Kom sildene i en skål, og hæld marinaden over, mens de stadig er lune. Lad sildene trække i køleskabet 2-3 timer. Pynt evt. med rosmarin, løgringe og evt. chili.