Sticky Buns - amerikanske kanelsnegle

Sticky Buns - amerikanske kanelsnegle

Sticky Buns er faktisk kanelsnegle bagt som en tarte tatin – og de bliver virkelig gode og karamelklistrede. Opskriften er lidt mere krævende end nogle af de andre opskrifter, men det er det hele værd.

12 store kanelsnegle

Total:1 time 40 minutter

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 1 dl mælk
  • 1 spsk. sukker
  • ½ tsk. salt
  • 1 æg, sammenpisket
  • 100 g blødt smør
  • 350 g mel
  • Fyld:
  • 100 g blødt smør
  • 100 g brun farin
  • 1 spsk. kanel
  • Karamel-topping:
  • 200 g brun farin
  • 50 g smør
  • 3 spsk. honning
  • 1 spsk. sirup
  • 150 g pecannødder

Sådan bager du amerikanske kanelsnegle

  1. Forvarm ovnen til 185 grader.
  2. Rør gæren ud i den lune mælk. Tilsæt sukker, salt og æg.
  3. Findel smørret i melet. Bland mælkeblandingen med mel- og smørblandingen, til der opnås en ensartet, glat konsistens. Lad dejen hæve lunt en halv time.
  4. Lav fyldet ved at røre smør, brun farin og kanel sammen. Når dejen har hævet, rulles den ud i en stor firkant og fyldet smøres på. Rul dejen sammen, og skær 12 snegle.
  5. Til karamelblandingen varmes alle ingredienserne, undtagen nødderne, i en gryde ved medium varme.
  6. Når sukkeret er smeltet, og blandingen er begyndt at boble, hældes blandingen i en form beklædt med bagepapir, hvor der er plads til de 12 snegle. Strø nødderne oven på karamellen.
  7. Sæt sneglene oven på karamelblandingen. De skal stå tæt sammen. Bag sneglene midt i ovnen i 15-20 min. De skal være lysebrune på toppen.
  8. Vend sneglene ud på et skærebræt, når de er kommet ud af ovnen og har kølet af i 5 min. Pas på den varme karamel.
  9. Pil bagepapiret af, og servér sneglene lune.