Stikkelsbærtærte med hyldeblomstcreme
Stikkelsbær har en fantastisk smag, og i denne tærte kombineres de syrlige bær med en lækker, bagt hyldeblomstcreme. Det er smagen af sommer!
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Hviletid: 1½ time
- Bagetid: 1 time og 15 min.
- Ikke fryse-egnet
- Dej:
- 150 g hvedemel
- 2 spsk flormelis
- 100 g koldt smør
- 1-2 spsk koldt vand
- Fyld:
- 500 g stikkelsbær
- 2 store æg
- 50 g rørsukker
- 1½ dl kaffefløde
- ½ dl koncentreret hyldeblomstsaft
- Pynt:
- 3 spsk rørsukker
- en håndfuld friske hyldeblomster
- Sigt mel og flormelissammen og hak detkolde smør i. Saml hurtigt dejen medvand og sæt den koldt 1 time.
- Rul dejen ud og lægden i en tærteform.Prik bunden med en gaffel og sæt den ifryseren, mens ovnen varmer op til 180 grader.Bag tærtebundenca. 20 min., til den ergylden. Tag den ud af ovnen og skru ned til 160 grader.
- Nip stikkelsbærrene og skyl dem i koldt vand. Tør dem grundigtog fordel dem på tærtebunden. Piskæggene sammen medsukker og tilsæt fløde og hyldeblomstsaft.
- Hæld cremen over bærrene og sæt tærteni ovnen, indtil cremener gennembagt (det tager 45-55 min.). Lad tærten køle af.
- Drys overfladen med rørsukker og gratinér den med en lille gasbrænder eller under grillen i ovnen. Lad den afkøle og pynt med hyldeblomster.