Stjernebrød, nutella

Stjernebrød med nutella

Bag og fold dit eget stjernebrød med nutella som fra 'Den store bagedyst'. Det er både smukt og smager himmelsk.

1 stort stjernebrød til ca. 8 personer

Total:40 minutter

Stjernebrød med nutella

  • Tid: ca. 40 min. plus hæve- og bagetid
  • 50 g smør
  • 2 dl mælk
  • 50 g gær
  • 2 tsk. salt
  • 1 spsk. sukker
  • 2 æg
  • 200 g fuldkornsmel
  • ca. 300 g hvedemel
  • ca. 200 g nutella

Sådan laver du stjernebrød med nutella

  1. 1. Smelt smørret, og lun mælken heri. Hæld væsken i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, sukker og æg.
  2. 2. Ælt først fuldkornshvedemel i væsken. Tilsæt dernæst hvedemel lidt ad gangen, og ælt, til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted ca. 2 timer. 
  3. 3. Slå dejen ned på et meldrysset bord. Del den i fire lige store dele. Tril hvert stykke til en kugle, og rul den ud som til en pizza. Skær den til ved hjælp af en tallerken, så den får en diameter på ca. 25 cm. Gentag, til du har fire ’pizzabunde’.
  4. 4. Lun nutellaen en smule, til den bliver blød.
  5. 5. Læg en af bundene på et stykke bagepapir. Smør bunden med et lag nutella, og slut 1 cm fra kanten. Læg nu endnu en bund over, og smør med nutella. Gentag med den tredje bund, og læg den sidste bund oven på nutellalaget.
  6. 6. Placer et glas med en diameter på ca. 5 cm på midten af dejen. Det skal ikke udstikkes.
  7. 7. Skær nu dejen ud som til lagkage fra yderkanten af dit glas. Du skal have seksten dele i alt.
  8. 8. Sno nu de seksten stykker to gange rundt hver. Først et stykke snoet mod højre, dernæst et stykke snoet mod venstre. Løft enderne af dejstykkerne sammen to og to, så der dannes en smuk stjerne.
  9. 9. Tænd ovnen på 180 grader. Pensl med sammenpisket æg, og bag i ca. 15 min., til brødet er gyldent.