Stribede chokolademoussekager
Disse stribede chokolademoussekager har en delikat smag af mandel og er perfekte, når der skal sødt på bordet.
24 stk.
Ingredienser
- Bunde:
- 30 g hvedemel
- 100 g mandelmel
- 100 g sukker
- 5 æggehvider
- 50 g sukker
- lidt smeltet smør til pensling
- Chokolademousse:
- 200 g mørk chokolade med et kakaoindhold mellem 55-65 %
- 4 pasteuriserede æggeblommer, svarer til 2 af de små bægre
- 4 spsk. sukker
- 3 dl piskefløde
- Desuden:
- 250 g mørk chokolade
Sådan gør du:
- Kom hvedemel, mandelmel og de 100 g sukker i en skål.
- Pisk æggehviderne i en anden skål. Tilsæt de 50 g sukker lidt efter lidt til æggehviderne. Med en dejskraber vendes melblandingen med æggehviderne.
- Pensl et stykke bagepapir med smeltet smør. Fordel dejen på bagepapiret på en bageplade i et rektangel på 30x40 cm.
- Bag bunden ved 200 gr. på midterste ovnribbe ca. 8-10 min., til den er gylden og gennembagt. Afkøl bunden, og skær den i 4 ens firkanter. Tag dem forsigtigt af bagepapiret.
- Hak chokoladen, og smelt den over vandbad eller i mikroovn. Pisk æggeblommer og sukker cremet. Rør chokoladen i.
- Pisk fløden til let skum, og vend den i chokoladecremen. Fordel moussen mellem de 4 kagebunde. Stil kagen tildækket i køleskabet ca. 4 timer.
- Skær i 12 firkanter. Smelt chokoladen som beskrevet i boksteksten her på siderne.
- Dyp hver kagefirkant i chokolade. Lad det stivne evt. i køleskab. Skær nu hver firkant i 2 trekanter.